Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Γαλλία αλλά και στην Ευρώπη η είδηση ότι το Εθνικό Μετωπο, το κόμμα της Μαρίν Λεπεν, έχει λάβει δάνειο 9 εκατ ευρώ από ρωσική τράπεζα.

Η Λεπέν δεν μπορεί να βρει χρηματοδότες στην Γαλλία, λόγω του γεγονότος ότι καμμία γαλλική τράπεζα δεν θέλει να συνδέσει το όνομα της με μια οικονομική συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα. Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου αναγκάστηκε να στραφεί σε χρηματοδότες εκτός συνόρων και έτσι κατόρθωσε να πάρει δάνειο από την ρωσική τράπεζα First Czech-Russian Bank (FCRB). Ο ιδιοκτήτης της τράπεζας, Ρόμαν Ποπόφ, ανήκει στο στενό κύκλο του προέδρου Πούτιν.

Η παρουσία του αντιπροέδρου της ρωσικής Βουλής και μέλους του κόμματος του προέδρου Πούτιν στο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου όπου χαιρέτισε τους συνέδρους με ένα ηχηρό «Σύντροφοι σας χαιρετώ» προκάλεσε αντιδράσεις στην Γαλλία αλλά και στην Ευρώπη. Η ίδια η Λεπέν ασκεί δριμεία κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει στην Ρωσία και διατρανώνει την επιθυμία της για μια Ευρώπη που θα φτάνει από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια.

Ο γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ράινχαρτ Μπούτιχοφερ εκφράζει την ανησυχία που μεγαλώνει στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είναι ανησυχητικό το ότι οι εχθροί της ελευθερίας που υπάρχουν στο Κρεμλίνο χρηματοδοτούν τα κόμματα της ακροδεξιάς».

Η γαλλική δικαιοσύνη ,πάντως, ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας για παράνομη χρηματοδότηση του Εθνικού Μετώπου μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την First Czech-Russian Bank (FCRB).

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook