Μελετά τα ανακόντα εδώ και δέκα χρόνια, παρόλο που είναι μόλις 27 ετών. Με την πολλή… μελέτη του ήρθε η τρελή ιδέα να τον καταπιεί ένα ανακόντα, για χάρη ενός ντοκιμαντέρ του Discovery.

Ο Πολ Ροζόλι αποφάσισε να «υποδυθεί» το γεύμα του τεράστιου ερπετού, προκειμένου -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος- να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την ταχεία εξαφάνιση του βιοτόπου του φιδιού, αλλά βέβαια και να τονώσει τους δείκτες θεαματικότητας του καναλιού.

Ο Ροζόλι φόρεσε μια ειδικά κατασκευασμένη στολή που θα του επέτρεπε να επιβιώσει από το θανάσιμο σφιχταγκάλιασμα του ανακόντα, το οποίο σφίγγει τα θύματά του μέχρι να πάθουν ασφυξία και να σπάσουν τα κόκκαλά του και στη συνέχεια το καταπίνει αμάσητο. Μάλιστα, το βάρος της σύνθλιψης ενός ενήλικου ανακόντα ισοδυναμεί με την πίεση που ασκεί ένα λεωφορείο πάνω στο στήθος ενός ανθρώπου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, αφού φόρεσε τη στολή του, άλειψε το σώμα του με αίμα αγριόχοιρου, ένα από τα αγαπημένα… εδέσματα των φιδιών αυτών και μετά πήγε σε σημείο του Αμαζονίου που ζει ένα από τα τεράστια αυτά ερπετά.

«Ήθελα να κάνω κάτι που θα σοκάρει απόλυτα τους ανθρώπους», λέει ο Ροζόλι, ο οποίος ιδιαίτερα… γλυκομίλητος, όταν πρόκειται για το πάθος του για το τροπικό δάσος.

Να σημειωθεί πως παρά τις αντιδράσεις από ομάδες οικολόγων, το Discovery επιβεβαίωσε πως το φίδι είναι ζωντανό και υγιές.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από το Discovery Channel, στις 7 Δεκεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ:

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook