Το εν λόγω αγρόκτημα, που παράγει βλαστάρια φασολιών, βρίσκεται στο Ουέλτσεν, περίπου 100 χιλόμετρα νότια του Αμβρούργου, επίκεντρου της έξαρσης της επιδημίας, και προμηθεύει εστιατόρια και αγορές της πόλης και γειτονικές γερμανικές πολιτείες.

Γερμανοί αξιωματούχοι αναμένουν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις στα προϊόντα του αγροκτήματος προκειμένου να οδηγηθούν σε ένα ασφαλέστερο συμπέρασμα.

Το αγρόκτημα έχει κλείσει και έχει δοθεί οδηγία στους Γερμανούς να μην καταναλώνουν βλαστάρια φασολιών.

Ο υπουργός Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας, Γκερτ Λίντεμαν, δήλωσε ότι έχουν υπάρξει περαιτέρω αποδείξεις που δείχνουν ότι το συγκεκριμένο αγρόκτημα είναι η πηγή της μόλυνσης ή τουλάχιστον μία από αυτές.

Η σαφέστερη απόδειξη θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, ωστόσο έχει βρεθεί μία σύνδεση με τις εξάρσεις.

Ο Λίντεμαν δήλωσε ότι στην φάρμα καλλιεργείται μία μεγάλη ποικιλία βλασταριών φασολιών από σπόρους που εισάγονται από διάφορες χώρες.

Τα βλαστάρια φασολιών, συμπεριλαμβανομένων των μπρόκολων, των μπιζελιών, της φακής και των φασολιών τύπου mung, φυτρώνουν στην συγκεκριμένη φάρμα και προορίζονται για κατανάλωση σε σαλάτες.

Ο Λίντεμαν πρόσθεσε ότι τα βλαστάρια που παράγονται εκεί φυτρώνουν σε θερμοκρασίες 38 βαθμών Κελσίου, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Εν τω μεταξύ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οδηγείται το γερμανικό σύστημα υγείας καθώς οι νοσηλευόμενοι για τον ιό E.coli έχουν κατακλύσει πολλά γερμανικά νοσοκομεία.


ethnos

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook