Φανερά συγκινημένος από την υποστήριξη του κόσμου και πιο δυνατός από ποτέ παρουσιάστηκε μπροστά στις κάμερες και στους δημοσιογράφους ο Πέτρος Ινιωτάκης, μερικά 24ωρα μετά την χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπό του, δίνοντας απαντήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Με τα σημάδια από το βάναυσο χτύπημα να σοκάρουν ακόμα και τους πιο δυνατούς, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου δεν μάσησε τα λόγια του, έδειξε ως φυσικό αυτουργό της επίθεσης τον άνδρα με τη κουκούλα που εμφανίζεται και στο βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, ζητώντας από τις αρχές να εντοπίσουν τους ηθικούς αυτουργούς της εγκληματικής ενέργειας.

«Δεν κατάλαβαν σε ποιον απευθύνθηκαν. Δεν το βάζει εύκολα κάτω ο Πέτρος» είναι το μήνυμα που στέλνει σε ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς τονίζοντας ότι πότε του δεν είχε και δεν έχει διαφορές σε προσωπικά ζητήματα όπως αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί:

«Έχω διαφορές πολιτικά. Και έμαθα τους αντιπάλους μου να τους κοιτάω στα μάτια. Ποτέ δεν τους χτυπάω πισώπλατα. Όρθιους και πάντα με τα επιχειρήματά τους όπως τους λέω. Και να μου απαντάνε στα δικά μου επιχειρήματα. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα βία στις όποιες αντιπαραθέσεις έχω οι οποίες ήταν και είναι έντονες, οξυμμένες και έτσι θα συνεχίσουν. Γιατί οι αλήθειες πρέπει να λέγονται. Και το δάχτυλο όταν το σηκώσουμε πρέπει να δείξουμε. Η αλήθεια δεν καταπίνεται. Πρέπει να βγαίνει ολόκληρη. Και αυτό έκανα και αυτό πλήρωσα. Αλλά αυτό θα συνεχίσω να κάνω και δεν θα κάνω πίσω ούτε βήμα. Δεν ήταν ούτε για μήνυμα, ούτε για να με προειδοποιήσουν. Ήταν μία επίθεση που το λιγότερο με ήθελαν σιωπηλό από τώρα και στο εξής. Ούτε σιωπηλός θα είμαι, ούτε φοβισμένος είμαι, ούτε πρόκειται σε καμία των περιπτώσεων να σταματήσω να κάνω αυτό που με έστειλαν οι συμπολίτες μου στο Δήμο Ηρακλείου».

Οι μνήμες από τη στιγμή της επίθεσης

Ανακαλώντας στη μνήμη του τις στιγμές από εκείνο το απόγευμα της δολοφονικής επίθεσης ο κ. Ινιωτάκης κάνει λόγο για ένα τυφλό χτύπημα, από επαγγελματία που ήξερε τι ακριβώς έκανε:

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι το έχει κάνει Κρητικός. Δεν μπορεί να υπάρχει Ηρακλειώτης, Κρητικός που θα χτυπήσει με τέτοια λύσσα με τέτοια μανία πισώπλατα. Οι Κρητικοί δεν χτυπάνε πισώπλατα. Ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα. Με περίμεναν. Είχαν παρακολουθήσει τις προηγούμενες μέρες το δρομολόγιό μου, ήξεραν ακριβώς τη διαδρομή η οποία είναι ακριβώς η ίδια πάντα, από την Ανδρόγεω μπροστά από τη Λότζια, διασχίζω την πλατεία του Αγίου Τίτου κατεβαίνω την Ευρώπης και παίρνω το αυτοκίνητό μου την ίδια ώρα. Έτυχε δυστυχώς, εκείνο το βράδυ, ίσως και να το είχαν προκαλέσει, να είναι τελείως άδεια η Ευρώπης. Και με πολύ σκοτάδι. Με το που γυρνάω και μπαίνω στο πάρκινγκ δέχομαι το πρώτο συντριπτικό χτύπημα. Το οποίο ήταν απίστευτα βίαιο και ουσιαστικά χάνω τις αισθήσεις με την έννοια αυτού που λέμε «χάνω τον κόσμο».
Δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι, τι σε χτυπάει και από πού έρχεται».

Τα χτυπήματα στο πρόσωπο διαδέχονται ταχύτατα το ένα μετά το άλλο. Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου φτάνει στο σημείο ακόμα και να του απευθύνει το λόγο:

«Και στη συνέχεια δέχομαι άλλα 7, 8, 9 χτυπήματα; Και στο μέτωπο δέχτηκα γρονθοκοπήματα όπως έστριψα δεξιά για να καταλάβω τι γίνεται και ταυτόχρονα όμως –γι αυτό είπα ότι μάλλον ήταν δύο αν και η αστυνομία λέει ότι ήταν ένας- δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχει άνδρας ο οποίος θα χτύπαγε με τέτοια ταχύτητα και με τα δύο χέρια. Ήξερε κάθε μου βήμα και ήταν σίγουρα και κάποιοι άλλοι που υποστήριξαν αυτή την επίθεση. Δεν ήταν μόνος του. Χωρίς να τον έχω δει, λέω είναι αυτός που φαίνεται στο βίντεο. Αν θέλει η αστυνομία να ψάξει άλλα βίντεο να δει τον άνθρωπο με την κουκούλα. Που περνάει απέναντι και βάζει κάτι στα χέρια του. Αυτός είναι. Γιατί αν ήθελε να μου στείλει κάποιο μήνυμα μπορούσε να δώσει ένα δυνατό χτύπημα στα πλευρά, στα πόδια, να με σπρώξει, να με βρίσει, να μου πει κάτι. Αυτός χτύπαγε και δεν σταμάταγε. Σίγουρα είχε μεταλλικό αντικείμενο μαζί του, δεν γνωρίζω τι αντικείμενο ήταν, γι αυτό άνοιξε και το κεφάλι σε τρία σημεία και σίγουρα ήταν μια άψογα οργανωμένη φονική επίθεση. Η μόνη κουβέντα που του είπα ήταν «δεν σταματάς ρε κ@@@π@@@ο; Θα με σκοτώσεις;» Δεν σταμάταγε. Και το μόνο που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ήταν την οικογένειά μου, τα παιδιά μου και τους γονείς μου με τους οποίους συμπωματικά εκείνη την ώρα μιλούσα στο τηλέφωνο. Αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και σήμερα νομίζω ότι ξεπερνάω το πρόβλημα και σύντομα θα είμαι έτσι όπως πρέπει».

Οι σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του τη στιγμή της επίθεσης

Την ώρα της επίθεσης ο κ. Ινιωτάκης έτυχε να συνομιλεί στο κινητό τηλέφωνο με την οικογένειά του. Τι σκεφτόταν την ώρα της επίθεσης; «Μόνο την οικογένεια σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή» λέει καθώς δεν μπορεί αν συγκατίσει τα δάκρυά του ο Αντιδήμαρχος συμπληρώνοντας: «Τίποτα άλλο. Γιατί φοβήθηκα πραγματικά ότι δεν θα υπήρχε επιστροφή. Ήταν τέτοια η βιαιότητα και η ένταση που πίστευα ότι δεν σταματάει. Και αυτό του είπα. ταν πανέτοιμος, ήξερε πόσες φορές έπρεπε να χτυπήσει, το έκανε με μαθηματική ακρίβεια και σφοδρότητα και προφανώς δεν περίμενε ότι θα έμενα όρθιος».

Αναφορικά με τις έρευνες της αστυνομίας και τους αυτουργούς της επίθεσης ο ίδιος απαντά ότι αν βρεθεί ο φυσικός αυτουργός, αν και μπορεί να σκεφτείς κανείς ότι μπορεί να χαλκευτούν στη συνέχεια τα στοιχεία και να πάνε αλλού οι ευθύνες, θα ναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα. Ας βρεθεί πρώτα ο φυσικός και θα τα βρούμε και τα υπόλοιπα».

Η επίθεση στον Αντιδήμαρχο φέρνει στο προσκήνιο μια σειρά περιστατικών βίας που σιωπηλά εδώ και χρόνια ανέχονται οι πολίτες του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα.

Αυτό ακριβώς, λέει ο Πέτρος Ινιωτάκης είναι που πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει:

«Η αγάπη του κόσμου, η αγάπη των φίλων μου και κυρίως αυτό το κύμα αγάπης της κοινωνίας που δείχνει ότι το Ηράκλειο θα το αλλάξουμε. Δεν θα μείνει έτσι όπως είναι γιατί δεν μας αρέσει. Δεν μας αρέσει να είναι η νύχτα πάνω από τη μέρα στο Ηράκλειο. Δεν θα αφήσουμε φόβο, ούτε σκιές πάνω από τη πόλη. Γι αυτό έκαναν λάθος. Λάθος που με χτύπησαν. Και θα το καταλάβουν σύντομα. Συνθήκες οι οποίες δεν τιμούν τη Κρήτη και τους Κρητικούς είναι μια πραγματικότητα απ’ άκρη σε άκρη στο νησί. Το δικό μου περιστατικό δεν είναι το πρώτο. Είναι το πρώτο που παίρνει δημόσια έκταση. Γιατί εγώ επέλεξα να του δώσω δημόσια έκταση και θα του δώσω όση χρειάζεται για να βλέπουν οι πολίτες στο πρόσωπό μου αυτούς που πραγματικά έχουν άλλα σχέδια πέρα και έξω από τις επιλογές τις δικές μας, των παιδιών μας και της κοινωνίας. Γι αυτό επέλεξα σήμερα να μιλήσω για να καταλάβουν ότι απάντηση θα δοθεί. Και θα δοθεί από τις ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας που υπάρχουν, που είναι παρόντες σήμερα και δεν θα το αφήσουν αυτό να περάσει», κατέληξε ο ίδιος.

Λεωνίδας Σακλαμπάνης
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook