Συνεχίζονται οι αντιδράσεις πολιτών και κοινωνικών φορέων αναφορικά με την αναγόρευση του καθηγητή Ρίχτερ σε επίτομο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σειρά σε αυτές τις αντιδράσεις πήρε σήμερα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου το οποίο με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «προσβολή χιλιάδων νεκρών από τη ναζιστική γερμανική κατοχή» ζητώντας από το Πανεπιστήμιο να ζητήσει τουλάχιστον μία δημόσια συγγνώμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η αναγόρευση του καθηγητή Heinz Richter σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης αποτελεί προσβολή στην μνήμη χιλιάδων νεκρών που άφησε η Γερμανική κατοχή στο νησί μας και στο σύνολο των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης .

Απορούμε με το μέγεθος του ατοπήματος που μπορεί να οδηγήσει και το μεγάλο ζήτημα των Εθνικών διεκδικήσεων της Ελλάδας από την Γερμανία σε επικίνδυνες ατραπούς.

Είναι δυνατόν ακαδημαϊκός που ταυτίζει θήτες και θύματα «σε αλληλένδετα εγκλήματα» να τυγχάνει τιμής από το Πανεπιστήμιο μας;

Είναι δυνατόν οι άνθρωποι που υπερασπίστηκαν τα σπίτια, τις οικογένειες τους, την ελευθερία τους, την ίδια τους τη ζωή να ταυτίζονται με τους εγκληματίες του στρατού εισβολής και κατοχής;

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ζητά από το Πανεπιστήμιο Κρήτης τουλάχιστον μια δημόσια συγνώμη την οποία οφείλει στα θύματα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά των εγκληματικών ‘’αντιποίνων’’ που διέπραξαν αλλά και στους απογόνους αυτών των νεκρών που μεγάλωσαν σε μύριες στερήσεις στην καμένη γη και στα καμένα χωράφια τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook