Η πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι «καλή είδηση» για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε τη Δευτέρα η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν μειωθεί δραματικά καθώς η αξία τους έχει χάσει περίπου το 30% από τον περασμένο Ιούνιο και επί του παρόντος η τιμή του βαρελιού βρίσκεται χαμηλότερα από τα 70 δολάρια.

«Θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι, αλλά σε καθαρή βάση, είναι καλή είδηση για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στην Ουάσιγκτον. Η επικεφαλής του ΔΝΤ θεωρεί ότι η «κατάρρευση» της τιμής θα ωφελήσει τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου και θα φέρει την ανάπτυξη στον πλανήτη.

«Όταν έχεις μια μείωση κατά 30%, αυτό θα πρέπει να οδηγήσει ανάπτυξη 0,8% στις περισσότερες προηγμένες οικονομίες που είναι εισαγωγείς πετρελαίου» σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ

Πάντως, χθες το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 2,85 δολάρια ή 4,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 69 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος από τον Αύγουστο του 2012, τερματίζοντας ένα αρνητικό σερί τεσσάρων.

Το πετρέλαιο τύπου Μπρέντ κέρδισε 2,39 δολάρια το βαρέλι ή 3,4% κλείνοντας στα 72,54 δολάρια το βαρέλι. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος από τον Οκτώβριο του 2012, με τα κέρδη να τερματίζουν ένα αρνητικό σερί πέντε διαδοχικών συνεδριάσεων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook