Την ανησυχία τους για την αναβλητικότητα που παρουσιάζεται καθώς και την απογοήτευσή τους για την συνεχόμενη μετάθεση της συζήτησης από τη Δημοτική Αρχή για την ηχορύπανση των καταστημάτων, εξέφρασαν κάτοικοι και κινήσεις πολιτών στην συνάντηση που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων δήλωσαν απογοητευμένοι, καθώς όπως είπαν «τίποτα δεν έχει αλλάξει και εξακολουθούν να χάνουν τον ύπνο τους από τα νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής, την ηχορύπανση από δίκυκλα με «πειραγμένη» εξάτμιση τη νύχτα και την συνεχιζόμενη ασυδοσία με την κατάληψη δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων και μηχανάκια των πελατών τους».

«Έχουν περάσει 2 μήνες από την συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ Αναστασάκη και η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει. Μας προβληματίζουν οι ανακοινώσεις για τη συνάντηση της δημοτικής αρχής με το σύλλογο καταστηματαρχών, σύμφωνα με τις οποίες το θέμα της ηχορύπανσης παραπέμπεται να εξεταστεί «στο τέλος του χρόνου», πράγμα δηλαδή που παραπέμπει επίσης στο μέλλον», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι «Πολίτες κατά της ηχορύπανσης».

Ήδη το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθυντή της Αστυνομίας στον οποίο επισημάνθηκαν μια σειρά προβλημάτων που βιώνουν οι κάτοικοι του κέντρου ενώ ζητήθηκε από την αστυνομία να δηλώνει ακόμα πιο έντονα την παρουσία της και ιδιαιτέρως τη νύχτα, που το πρόβλημα είναι εντονότερο, πραγματοποιώντας ελέγχους στα καταστήματα.

«Κατανοούμε πως η πολύχρονη ανομία που βιώνουμε στο Ηράκλειο δεν είναι εύκολο να σταματήσει, τη στιγμή που έχει πολλές μορφές και στηρίζεται σε κυκλώματα και πολλαπλά συμφέροντα. Δεν ζητάμε να κλείσουν τα καταστήματα ή να μην δουλεύουν οι επιχειρηματίες. Το μόνο που ζητούμε και απαιτούμε είναι η εφαρμογή του Νόμου και υπενθυμίζουμε στο δήμο και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες απλά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν το Νόμο προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα» αναφέρουν στην ίδια ανακοίνωση.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε νέα συνάντηση αντιπροσώπων της ομάδας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ενώ αναφορά υπήρξε και για το γεγονός της δολοφονικής επίθεσης κατά του αντιδημάρχου κ. Ινιωτάκη για τον οποίο εκφράστηκε η συμπαράστασή τους, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας, τονίζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητά των πολιτών να συνεχιστούν οι προσπάθειες της ομάδας, παρά την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων.

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook