Με ρυθμό που παραπέμπει στα χρόνια της κρίσης βάζουν «λουκέτο» μεγάλα hedge funds, καθώς οι απογοητευτικές αποδόσεις καθιστούν πιο προσεκτικούς τους διαχειριστές τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Hedge Fund Research που επικαλείται σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 έκλεισαν 461 hedge funds. Εάν μάλιστα ο ρυθμός αυτός συνεχιστεί θα είναι η χειρότερη χρονιά για τα επενδυτικά κεφάλαια υψηλού κινδύνου από το 2009, όταν και έβαλαν «λουκέτο» 1.023 hedge funds.

Ενδεικτικά το πρακτορείο αναφέρει πως η Brevan Howard Asset Management LLP που έχει υπό διαχείριση 37 δισεκατομμύρια δολάρια «τράβηξε την πρίζα» από ένα hedge fund της με υπό διαχείριση κεφάλαια 630 εκατ. δολαρίων, το οποίος κατέγραφε απώλειες 4,3% μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Ακόμη, αναφέρεται στην Archipel Asset Management AB με υπό διαχείριση κεφάλαια 740 εκατ. δολάρια που έκλεισε τον Οκτώβριο μετά από απώλειες 3% το 2013 και 1,3% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Bloomberg τα hedge funds έχουν κέρδη μόλις 2% κατά μέσο όρο το 2014, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση τους από το 2011.

Το πρακτορείο αναφέρει πως οι διαχειριστές κεφαλαίων «παραπονιούνται» πως σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και χαμηλών διακυμάνσεων είναι δύσκολο να βγάλουν χρήματα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook