Νέα άρνηση για το Νίκο Ρωμανό από τον Εισαγγελέα Πειραιά ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πειραιά έκανε αρνητική εισήγηση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο οποίο είχε γίνει προσφυγή κατά της επίσης αρνητικής απόφασης του Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού να χορηγήσουν εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό.

Υπό κανονικές συνθήκες, όπως μας εξηγεί η δικηγόρος του Ν.Ρωμανού, Λίλα Ρακγούση θα μπορούσαν να ζητήσουν έγγραφες εξηγήσεις αλλά αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο, κάτι δηλαδή που ο 21χρονος κρατούμενος δεν διαθέτει. Σημειώνεται πως η εισήγηση του Εισαγγελέα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς σε σημαντικό αριθμό υποθέσεων, έχει βαρύνουσα σημασία για τα μέλη του Συμβουλίου τα οποία λαμβάνουν την τελική απόφαση.

Μετά και από αυτή την αρνητική εξέλιξη, τα νομικά περιθώρια πλέον- πάντοτε σε συνάρτηση με το χρόνο και την άρνηση του Ρωμανού να διακόψει την απεργία πείνας- στενεύουν.

Λίνα Βεργοπούλου: Η θέλησή του τον κρατά όρθιο

Στο μεταξύ, η ιατρόςΛίνα Βεργοπούλου η οποία παρακολουθεί την πορεία της υγείας του Ν.Ρωμανού – ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γ.Γεννηματάς- λίγη ώρα μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο το απόγευμα της Δευτέρας μίλησε στη HuffPost Greece. «Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει, χωρίς τη λήψη ορού ή γλυκόζης. Μόνο με νερό, τσάι και μικρές ποσότητες ζάχαρης όταν αισθάνεται πως κινδυνεύει να πέσει σε υπογλυκαιμικό σοκ». Οι κίνδυνοι βέβαια της νεφρικής και καρδιακής ανεπάρκειας, όπως μας εξηγεί παραμένουν. Παρ\’ όλα αυτά όπως και ίδιος δήλωσε στη γιατρό του, δεν προτίθεται να εγκαταλείψει εάν δεν δικαιωθεί.

Αυτό όμως που όπως αναφέρει της προκαλεί μεγάλη εντύπωση αλλά παράλληλα τη φοβίζει , είναι «πως η βούλησή του και η δύναμη του μυαλού του τον κρατά όρθιο ενώ μετά από 22 ημέρες απεργίας πείνας θα έπρεπε να έχει υποστεί μεγαλύτερη καταπόνηση». Από την άλλη βέβαια, όπως τονίζει αυτή η δύναμη που επιδεικνύει καταπονεί περισσότερο το σώμα του αφού «ξοδεύει» δυνάμεις.

Σημειώνεται πως η κ.Βεργοπούλου, εκτός από ιατρός του Ν.Ρωμανού, είναι και μητέρα του Ανδρέα Μπουρζούκου ο οποίος επίσης καταδικάστηκε για τη ληστεία στο Βελβεντό και από την Κυριακή ξεκίνησε και αυτός απεργία πείνας.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών

Στο μεταξύ οι αντιδράσεις συνεχίζονται. Η ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκείου που λειτουργεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας έχει συγκεντρώσει πλέον περισσότερες από 70 υπογραφές ενώ την Τρίτη θα παραχωρηθεί και συνέντευξη Τύπου των εκπαιδευτικών για το θέμα.

Παράλληλα και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς εξέδωσαν ανακοίνωση ζητώντας την ικανοποίηση του αιτήματος του Ν.Ρωμανού ενώ καταγγέλλουν πως «μέρες τώρα το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενο χώρο, με δεκάδες αστυνομικούς -ένστολους και με πολιτικά- περιπολικά και κλούβες στον προαύλιο χώρο να θυμίζουν φυλακή και όχι νοσοκομείο. Αφορμή η συνεχιζόμενη απεργία πείνας τον νοσηλευόμενου προφυλακισμένου νεαρού Ν. Ρωμανού με αίτημα να συνεχίσει τις σπουδές και τις εξετάσεις του στο εκπαιδευτικό Ίδρυμα που φοιτά. Ανάλογη εικόνα για την έντονη αστυνομική παρουσία στο νοσοκομείο, δίνει και η μητέρα του Ν. Ρωμανού, Παυλίνα Νάσιουτζικ στη συνέντευξή της στη HuffPost Greece.

Eπίσης οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο τονίζουν πως «ήδη η κατάσταση της υγείας του Ν.Ρωμανού είναι επιβαρυμένη» ενώ «Παράλληλα επιχειρούν με εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς του να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας»

Τέλος συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, πραγματοποίησαν το απόγευμα αντιεξουσιαστές οι οποίοι ζητούν την δικαίωση των αιτημάτων του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού. Οι νεαροί προσέγγισαν το σπίτι του κ.Βενιζέλου στον Λυκαβηττό, πέταξαν φέιγ βολάν, φώναξαν συνθήματα υπέρ του Ρωμανού και αποχώρησαν. Ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία στην περιοχή.

huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook