Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS 1η Δεκέμβρη, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στην Πλατεία Δασκαλογιάννη.

Με τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών, μέλη, προσωπικό και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, προσπάθησαν να περάσουν στην κοινωνία του Ηρακλείου μηνύματα για την ασφαλή προφύλαξη στη σεξουαλική επαφή και για αγάπη στον εαυτό και τους γύρω μας, μέσω της προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ατομικά ραντεβού σε ενέσιμους χρήστες ναρκωτικών ουσιών από το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Ηρακλείου και διανεμήθηκαν δωρεάν αποστειρωμένες σύριγγες. Το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ασφάλεια στη χρήση, υπάρχει η δυνατότητα, όμως, για ασφαλέστερη χρήση».

Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά και το Λασίθι.

Το ΚΕΘΕΑ ευχαριστεί, τη ΣΥΦΑΚ ΣΥΝΠΕ, την CRETA PHARM και την κυρία Μαρκάκη για τη χορήγηση των προφυλακτικών και των συριγγών και το ΚΕΕΛΠΝΟ για την πολύτιμη συμβολή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook