Στα πλαίσια παγκόσμιας μελέτης που εκπονείται για τα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια ενημερωτική συνάντηση Ιαπώνων ερευνητών με εκπροσώπους του Δήμου Ηρακλείου, τη διευθύντρια του ιστορικού Μουσείου, ιστορικούς ερευνητές και δημοσιογράφους.

Η έρευνα αφορά τα μεγάλα νησιά όπου είχαν γίνει σημαντικές μάχες κατά τη διάρκεια του πολέμου , το στρατηγικό τους ρόλο , τα αισθήματα των κατοίκων τους και τα όσα δεινά βίωσαν την περίοδο εκείνη.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο κ. Οmine Kazuharu ιστορικός ερευνητής από την Περιφέρεια Οkinawa της Ιαπωνίας , οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Ζαν-Αντρέα Γκαραντσίνι ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής και Γιώργος Μανδαλάκης, η Διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου κ. Εύα Γραμματικάκη, ο ιστορικός ερευνητής κ. Γιώργος Μανασάκης και οι δημοσιογράφοι κ.κ. Κώστας Γραμματικάκης και Γιώργος Παπαδάκης, Δ/ντής της εφημ. Νέα Κρήτη.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Γκαραντσίνι πρόσφερε στον κ. Kazuharu τον τόμο του έργου «Κρητικός πόλεμος» της Χρυσούλας Τζομπανάκη μεταφρασμένο στα αγγλικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook