Αρχίζουν την επόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, οι αιτήσεις στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Χανίων, από πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και χρειάζονται στήριξη.

Φέτος, 416 ήταν οι δικαιούχοι πολίτες στα Χανιά που στράφηκαν για βοήθεια στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Από την επόμενη Δευτέρα και για δυο εβδομάδες, μέχρι δηλαδή, τις 19 Δεκεμβρίου, όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο Γραφείο Διαμεσολάβησης Χανίων.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος πολίτης στο κοινωνικό παντοπωλείο, έχουν σχέση με το εκκαθαριστικό, την οικογενειακή του κατάσταση, το αν είναι μακροχρόνια άνεργος, αν έχει αναπηρία, αν έχει ιδιόκτητο σπίτι, φιλοξενείται ή νοικιάζει, αν είναι άστεγος και αν είναι κάτοικος Χανίων, όπως δήλωσε η υπεύθυνη Κοινωνικού Παντοπωλείου, Ελευθερία Τζεϊράνη.

Δείτε εδώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και εδώ την αίτηση ένταξης.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στήριξης του παντοπωλείου

Σημαντική είναι η συνεισφορά των πολιτών για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων Μανώλης Φραγκάκης: \”Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ύφεσης έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια σε πολλές οικογένειες συνανθρώπων μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές και τους χορηγούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, που μας στήριξαν όλο το χρόνο. Ελπίζουμε στη συνέχιση της στήριξής τους, προκειμένου να μπορέσουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.\”

Επειδή η προσφορά των πολιτών είναι πάντα καθοριστική για τη λειτουργία κοινωνικών δομών , διοργανωνόνται το επόμενο χρονικό διάστημα χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, θα συγκεντρώνονται μπροστά από την είσοδο του δημαρχείου, είδη που παρέχονται στους δικαιούχους, όπως ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αγάλα, λάδι κ.ά.

Από τις 16 μέχρι στις 19 Δεκεμβρίου, θα γίνει στο φουαγιέ του δημαρχείου Χανίων από τις 9.00-13.00, χριστουγεννιάτικο παζάρι με γλυκίσματα και κατασκευές που θα έχουν φτιάξει εθελοντές.

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 17.00 στο ιστορικό καφέ ΚΗΠΟΣ με συνδιοργανωτή τη σχολή ζαχαροπλαστικής Hotelier, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά την οποία θα προσφερθεί τσάι ή καφές και γλυκά της σχολής Hotelier.

Τώνια Λιοδάκη
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook