Επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης αναφορικά με το φημολογούμενο διπλασιασμό του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Στην επιστολή αναφέρεται:

\”Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Έχοντας πληροφορηθεί την πιθανότητα διπλασιασμού του Φ.Π.Α. στα ξενοδοχεία, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αντίθεση μας και την αγωνία μας για την βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων.

Η συγκεκριμένη αύξηση, θα δημιουργήσει μια σειρά παρενεργειών στις επιχειρήσεις, στην οικονομία και στην απασχόληση ενώ παράλληλα η δυναμική του τουρισμού μας, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας τα τελευταία χρόνια, θα χαθεί.

Παράλληλα η νέα αφαίμαξη στις επιχειρήσεις θα δημιουργήσει μια ακόμα γενιά προβληματικών επιχειρήσεων ενώ σε αυτές που κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μια τέτοια σκέψη μας βρίσκει εντελώς απροετοίμαστους και θα μας οδηγήσει υποχρεωτικά σε επαναδιαπραγμάτευση των από μηνών υπογραφέντων συμβολαίων που αυτό με τη σειρά του, θα οδηγήσει στην μη αποδοχή της επαναδιαπραγμάτευσης εκ μέρους των εταίρων μας οπότε είτε :

α) θα ακυρωθεί το συμβόλαιο με επακόλουθο την απώλεια των διανυκτερεύσεων (υπάρχει ο χρόνος , ώστε οι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού να προετοιμαστούν και να στρέψουν τους πελάτες τους σε άλλες αγορές), είτε

β) στην διατήρηση του συμβολαίου και των όρων του ως έχει που όμως οδηγεί σε λειτουργία των μονάδων μας με ζημία.

Ήδη με αυτή τη φημολογία, για διπλασιασμό του ΦΠΑ, υπάρχει μια αναστάτωση στις αγορές της Ευρώπης.

Γνωρίζοντας ότι εσείς ο ίδιος προσωπικά, έχετε βοηθήσει και ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό, παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα αυτό, προκειμένου η Ελλάδα να συνεχίσει να αναπτύσσεται τουριστικά.

Είμαστε διατεθειμένοι, να βοηθήσουμε την Ελληνική κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της , με προγραμματισμένα μέτρα , που θα προκύψουν μετά από ένα τίμιο διάλογο, θα είναι μακροχρόνια και ανταποδοτικά , με μοναδικό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού προς όφελος και της ελληνικής οικονομίας και απασχόλησης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΡΗΤΗΣ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook