Η Ομάδα Δράσης 17 παρουσιάζει αυτές τις μέρες στην πόλη μας το θεατρικό έργο της Ζωής Σπυροπούλου «Τραγούδια για Άντρες».

Πρόκειται για μια δημιουργική και καλλιτεχνικά ανήσυχη ομάδα που αποτελείται από... μαμάδες οι οποίες ξεκίνησαν από το Σύλλογο Γονέων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Είναι οι Πηνελόπη Ζερβάκη, Χρύσα Καλλέργη, Εύα Κανάκη, Ρένα Λημνιού, Γιάννα Μπολαράκη, Ελίνα Ταμπακάκη & Άννα Φραγκάκη. Με την εμψυχώτριά τους Μαρία Παναγιωτάκη συμπορεύονται εδώ και τέσσερα χρόνια ακολουθώντας διαδρομές ψυχοδραματικής έκφρασης, μοιράσματος συναισθημάτων και θεατρικής δράσης.

Τα «Τραγούδια για Άντρες», ένα έργο δυνατό, είναι το δεύτερο θεατρικό τόλμημα της Ομάδας.

Έξι γυναίκες με συναισθηματικό φορτίο και λαϊκή μιλιά αφηγούνται ζωές πάνω στη σκηνή. Συλλέγουν θραύσματα από μνήμες, συμπλέκουν νήματα από νοήματα, αφουγκράζονται σιωπές, αρθρώνουν λόγο, κραυγάζουν επιθυμίες.

Τα «Τραγούδια για Άντρες» μιλούν για τις γυναίκες. Και, μέσα από αυτές, για τη σχέση με τον άλλον. Τον άντρα. Τον σύντροφο. Τον συνάνθρωπο. Μιλούν για τη μοναξιά, την ανεξάντλητη μητρική στοργή και εγκαρτέρηση, τον αποκλεισμό και την απόγνωση, την κακοποίηση και τη μάχη για την αξιοπρέπεια και τη ζωή.

Γυναίκες που ζουν και κινούνται δίπλα μας αρκούμενες στο ελάχιστο και προσφέροντας τα μέγιστα.

Θα τις δούμε στη σκηνή του Herlin (Αρχ. Μακαρίου 17, Ηράκλειο - απέναντι από το “Μητέρα”) το Σάββατο 6, τη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, καθώς και τις ημέρες Σάββατο 13, Κυριακή 14 και Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει η Μαρία Παναγιωτάκη, η Κάλλια Αναστασάκη συνομιλεί με τις γυναίκες μουσικά ενώ ο Δημήτρης Χατζάκης ρίχνει φως στη σκηνή & στη στιγμή. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974742057.

(Είσοδος: 5 ευρώ. Μέρος των εσόδων της παράστασης θα δοθεί στη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου)