Τελευταία ενημέρωση: 17:35

Νέα πορεία πραγματοποίησαν σήμερα στο Ηράκλειο οι μαθητές, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για το Νέο Λύκειο και την Τράπεζα θεμάτων.

Την κινητοποίηση είχε προαναγγείλει το Συντονιστικό των Μαθητών από τα σχολεία του Ηρακλείου, ανεξάρτητα από το αν αυτά τελούν υπό κατάληψη.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας, απ' όπου πριν από λίγο ξεκίνησε η πορεία.Στο συντονιστικό των μαθητών από τα σχολεία του Ηρακλείου συμμετέχουν τα Λύκεια 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο, 13ο, καθώς και αυτά της Αλικαρνασσού, των Μελεσών, του Γαζίου, το Καλλιτεχνικό, του Χάρακα, του Αγίου Μύρωνα, των Αρχανών και το 6ο ΕΠΑΛ, ενώ από τα Γυμνάσια τα 1ο, 3ο, 5ο, 7ο, 9ο, 11ο, 12ο, 13ο, των Μελεσών, Γαζίου, Αγίου Μύρωνα και Αρχανών.

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου

Με συμμετοχή πλήθους μαθητών αλλά και γονιών και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το σημερινό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Συντονιστικό των μαθητών, στη πλατεία Ελευθερίας.
Πλημμύρισαν για άλλη μια φορά οι δρόμοι του Ηρακλείου, δυνατές και καθαρές ήχησαν οι νεανικές φωνές.
Δεν θα περάσει!
Κανένας δεν μπορεί να μας κλείσει το δρόμο στη μόρφωση, το δίκιο είναι με το μέρος μας!
Με περισσό θάρρος και με ψηλά το κεφάλι οι μαθητές αγνόησαν και πάλι απειλές και τρομοκρατία. Έβαλαν στη θέση τους κάποιους (ευτυχώς ελάχιστους) ‘αγανακτισμένους’ ‘γονείς’ που με φωνές και απαράδεκτες ενέργειες προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συμμετοχή στη κινητοποίηση. Ξεπέρασαν τα όποια διευθυντικά εμπόδια.
Συνεχίζουμε!
Συντονίζουμε τα βήματα μας και οργανώνουμε ακόμη καλύτερα τον αγώνα μας.
Δεν θα υποκύψουμε, θα σηκώσουμε ανάστημα να προστατέψουμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας!
• Όχι στο Νέο Λύκειο, στο σχολείο των ταξικών φραγμών και ανισοτήτων.
• Να καταργηθεί η "Τράπεζα Θεμάτων".
• Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές.
• Καμία συγχώνευση τμήματος, κανένα κλείσιμο σχολείου.
• Άμεση και γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών .
• Καμία κατάργηση ειδικότητας στα ΕΠΑΛ. Κατάργηση της μαθητείας και της παιδικής εργασίας. Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία που λείπουν.
• Καμία ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές. Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.