Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης ιδρύθηκε το 1964 και είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στόχος του, η διάδοση της τέχνης της φωτογραφίας και η διδασκαλία τόσο της τεχνικής όσο και της αισθητικής της.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων συνεχής λειτουργίας της, η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης πραγματοποίησε, στην διάρκεια του έτους, πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις, για τα μέλη αλλά και για την κοινωνία της Κρήτης.

\"\"

Έγιναν 10 φωτογραφικές εκθέσεις τόσο σε διάφορα μέρη της Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι, Ενυδρείο Κρήτης) όσο και σε Αθήνα, Σαντορίνη αλλά και στην Φιλανδία, Αλβανία και Ρουμανία.

Η μεγαλύτερη και ταυτόχρονα καταληκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου από 1-14 Δεκεμβρίου.

\"\"

Στην διάρκεια των ημερών αυτών, θα πραγματοποιηθεί μια αναδρομική έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας, ξεκινώντας με φωτογραφικό υλικό από το 1964 και καταλήγοντας στο σήμερα.

Φωτογραφίες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, συγκεντρώνοντας πολλά βραβεία η κάθε μια, θα εκτεθούν για πρώτη φορά συγκεντρωμένες, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει αλλά και να ταξιδέψει στον φωτογραφικό χρόνο.
\"\"

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική ομιλία με θέμα «Φωτογραφικές αναζητήσεις στην Κρήτη του 1900. Τελετουργία, πόζα και μνήμη», από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ψιλάκη Νίκο, ενώ την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 19:30 η ΕΦΕ Κρήτης θα τιμήσει μέλη της με μεγάλη προσφορά και έργο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook