Τελευταία ενημέρωση 16:13

Ένοχοι κρίθηκαν και απο το Εφετείο, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση ληστείας \”μαμούθ\” στις Βασιλειές τον Σεπτέμβριο του 2011.

Οι τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν και σε δεύτερο βαθμό για την ληστεία σε θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής το οποίο μετέφερε 1.060.000 ευρώ.

Το δικαστήριο τους επέβαλε τις εξής ποινές:

Στον 35χρονο επιβλήθηκε ποινή 16 έτη από 17 που ήταν πρωτόδικα. Στον 34χρονο 16 έτη και ένας μήνας. Στον 32χρονο 16 έτη και στον 33χρονο 5 χρόνια με αναστολή στην εκτέλεση της ποινής επί τριετία υπό τον όρο να εμφανίζεται για τρια χρόνια μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα περιοχής του.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επικράτησε ένταση απο τους συγγενείς των τριών καταδικασθέντων στους οποίους επιβλήθηκαν βαρειές ποινές.

Όπως αναμενόταν και έγραψε νωρίτερα το Flashnews.gr οι τρεις από τους δράστες ομολόγησαν την πράξη τους.

Οι κατηγορούμενοι στην ομολογία τους τόνισαν ότι βρίσκονταν σε απόγνωση, καθώς χρωστούσαν πολλά χρήματα στις τράπεζες.

Έτσι μια μέρα βλέποντας τα οχήματα των χρηματαποστολών να περνούν από μπροστά τους αποφάσισαν να σχεδιάσουν τη ληστεία.

Ο τέταρτος από τους κατηγορουμένους, ο οποίος είναι οδηγός ταξί, τόνισε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη ληστεία. Στην ομολογία του είπε ότι βρήκε τυχαία τον έναν από τους κατηγορουμένους τον οποίο και μετέφερε στο Μπαλί, μαζί με έναν σάκο που μετέφερε, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι ο σάκος περιείχε χρήματα από τη ληστεία.

Μάλιστα όταν άφησε τον κατηγορούμενο στο σημείο που του υπέδειξε, πληρώθηκε για την κούρσα και έφυγε.

Συντονιστής της παρέας των τεσσάρων φαίνεται να ήταν γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου, αν και οι 3 από τους 4 φερόμενους ως δράστες είχαν ισότιμους ρόλους.

Δύο εκ των δραστών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στο Ηράκλειο είναι ξαδέρφια.

Οι 3 από τους 4 χαρακτηρίζονται ως οι ηθικοί αυτουργοί στην ληστεία-μαμούθ ενώ ο 4ος έπαιζε τον ρόλο του προπομπού αλλά και του μεταφορέα των χρημάτων από το Ηράκλειο στο Μπαλί.

Οι 4 άνδρες από το Μυλοπόταμο, έπεσαν στα δίκτυα της ΕΛΑΣ έπειτα από συντονισμένες και μεθοδευμένες έρευνες των αστυνομικών, που διήρκησαν περίπου ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook