Μια σημαντική σύμβαση εκπόνησης ακτομηχανικής μελέτης για την παραλία της Αμμουδάρας, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Η συγκεκριμένη μελέτη, προϋπολογισμού 20.000 € που καλύπτεται από πόρους του Δήμου, αποτελεί προαπαιτούμενο για την υλοποίηση των έργων που προέκυψαν μετά από τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή και σκοπό έχει να περιγράψει τις αναγκαίες λιμενικές παρεμβάσεις που χρειάζονται για να προστατευτεί ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο.

Από την υδραυλική μελέτη κυματικών συνθηκών και την προμελέτη των λιμενικών έργων που θα εκπονηθούν, θα προκύψουν όλα τα αναγκαία έργα προστασίας της παράκτιας ζώνης, θα ενισχυθούν οι συνθήκες πολιτικής προστασίας της Αμμουδάρας, θα θωρακιστεί το παραλιακό μέτωπο και θα εξασφαλιστεί η προστασία κτιρίων και περιουσιών, που ειδικά τον χειμώνα, αντιμετωπίζουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο στόχος μας για την ανάπλαση και την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας, προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Συνεχίζουμε την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να εντάξουμε το υψίστης σημασίας αυτό έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και παράλληλα, να προστατέψουμε μια τεράστια περιοχή.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το συγκεκριμένο έργο που είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας, θα φέρει σημαντικά οφέλη όχι μόνο στην Αμμουδάρα, αλλά και στον Δήμο μας γενικότερα».