Κάποιοι εξακολουθούν να μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας. Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει στα… τάρταρα, μειωμένες ως και 30% σε σχέση με τους περασμένους μήνες, όμως η λιανική τιμή σε πολλές περιπτώσεις παραμένει στα ύψη

Αν και υπάρχουν πολλά πρατήρια στην Αττική όπου η βενζίνη πωλείται σε τιμές κοντά στο 1,47 ευρώ είναι επίσης πολλά τα πρατήρια στα οποία η τιμή λιανικής κινείται πάνω από το 1,52 ευρώ.

Η διαφορά των πέντε λεπτών είναι αδικαιολόγητη και δεν είναι μόνο η βενζίνη, το ίδιο συμβαίνει και με το πετρέλαιο κίνησης, αλλά και το πετρέλαιο θέρμανσης στο οποίο φαίνεται ότι κάποιοι βρήκαν λόγω αυξημένης ζήτησης αυτόν τον καιρό την ευκαιρία να βγάλουν εύκολο κέρδος.

Κάπως έτσι ήρθε η αντίδραση της Δικαιοσύνης και έτσι με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις υψηλές τιμές πώλησης στην αγορά των πετρελαιοειδών, παρά την πτώση διεθνώς της τιμής του πετρελαίου.

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Γκύζη με εντολή να διαπιστώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η τέλεση του αδικήματος της αισχροκέρδειας ή άλλων πλημμελημάτων.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook