Τον γραμματέα και μέλη του συλλόγου Κωφών Ηρακλείου δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στη Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η επίσκεψη του συλλόγου πραγματοποιήθηκε με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ειδικότερα ο γραμματέας του συλλόγου Κωφών Ηρακλείου Γρηγόρης Σταυρουλάκης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Παναγιώτη Σημανδηράκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κωφοί, ενώ ζήτησε την βοήθεια της Περιφέρειας προκειμένου ο σύλλογος να αποκτήσει νέα στέγη στο Ηράκλειο.

 Ο κ. Σταυρουλάκης μεταξύ άλλων επεσήμανε επίσης την αναγκαιότητα της επέκτασης, εφόρου ζωής, του επιδόματος Κωφών από την Πολιτεία, την στήριξη λειτουργίας του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, την ικανοποίηση αιτημάτων που έχουν να κάνουν με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παναγιώτης Σημανδηράκης υποδεχόμενος τα μέλη του συλλόγου, ανέφερε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
«Η σημερινή επίσκεψη του συλλόγου Κωφών Ηρακλείου στο πλαίσιο του σημερινού Παγκόσμιου Εορτασμού ΑΜΕΑ δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό. Ενημέρωσα τον κ. Σταυρουλάκη ότι, στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης προτεραιότητα θα δοθεί στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες» δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης και πρόσθεσε: «Ο κοινωνικός αποκλεισμός ατόμων με αναπηρία μεταφράζεται, μεταξύ άλλων, από την έλλειψη ανεκτικότητας της κοινωνίας απέναντι στο διαφορετικό. Για να επιτευχθεί η άρση των αποκλεισμών, η πραγματική ισότητα και η κοινωνική συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία, θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι θεσμοί, οι δομές και οι αντιλήψεις που έχουν επικρατήσει στην κοινωνία».

Οι στενές σχέσεις της Περιφέρειας Κρήτης με το αναπηρικό κίνημα επαληθεύτηκαν και με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάχη Κρήτης Παναγιώτη Σημανδηράκη στο εξαιρετικά μαζικό και δυναμικό πανελλαδικό συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook