Νέο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε οι υπόδικοι και οι κατάδικοι οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να μπορούν να σπουδάζουν μέσω αλληλογραφίας και με ηλεκτρονικά μέσα, στα πρότυπα του ανοιχτού πανεπιστημίου, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τον Νίκο Ρωμανό.

«Από τη στιγμή που το εξαγγείλλαμε θα το κάνουμε και γι\’ αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε, σχετικά με την απεργία πείνας που πραγματοποιεί εδώ και 23 ημέρες ο Νίκος Ρωμανός.

«Θα γίνει μόλις επιστρέψει ο κ. Λοβέρδος από την Κίνα, την Κυριακή», πρόσθεσε και σημείωσε πως στο τρέχον εξάμηνο τα εργαστήρια του Ν. Ρωμανού μπορούν να αντικατασταθούν από εργασίες.

«Ίσως ήταν λάθος που πέρασε τόσος καιρός», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ρωμανός δεν σκοπεύει να δεχθεί την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων που προτείνει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, κάνοντας λόγο για υπέρμετρα κατασταλτικά μέτρα αλλά και για άνοιγμα κερκόπορτας ώστε οι δίκες των πολιτικών κρατουμένων να γίνονται ακόμη και εξ αποστάσεως.

Διευκρίνισε ακόμη ότι το τριμελές συμβούλιο που απέρριψε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να λαμβάνει άδειες προκειμένου να σπουδάζει, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο, καθώς ήταν δέσμιο του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ανακριτή που έχει βγάλει τα εντάλματα, γι\’ αυτό και ήταν μονόδρομος η απόφαση του Συμβουλίου.

Ακόμα ο κ. Αθανασίου, διευκρίνισε ότι αναζητεί τους γονείς του Ν. Ρωμανού για να τους παράσχει διευκρινίσεις αλλά δεν ανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές του κλήσεις και τους καλεί να επικοινωνήσουν μαζί του.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook