Για «απαράδεκτη» και «αυταρχική» απόφαση, που «προσβάλλει τις δημοκρατικές αρχές», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το «όχι» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού για άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά στη σχολή του.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν.Ρωμανός «δεν διεκδικεί τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο δικαίωμά στη μόρφωση μετά την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις».

«Ο θεσμός των εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο προς όφελος των κρατουμένων, αλλά και προς όφελος της κοινωνίας. Ο Ν. Ρωμανός πρέπει να πάρει την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων, και κατ\’ ουσίαν απαγόρευσης του υπέρτατου αγαθού της μόρφωσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΑΡ: Δεν νοείται Δικαιοσύνη που εκδικείται

«Δεν νοείται Δικαιοσύνη που εκδικείται», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και υπογραμμίζει ότι μέριμνα τής Δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι η κοινωνική επανένταξη.

«Η υγεία ενός νέου ανθρώπου απειλείται να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες. Η ίδια η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο από την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποιεί. Η Πολιτεία δεν μπορεί να αδιαφορεί» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ και καλεί την κυβέρνηση να βρει λύση, ώστε ο Ν.Ρωμανός να σπουδάσει στη σχολή που εισήχθη.

«Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί παρά να αποδεικνύει ότι η κοινωνική επανένταξη αποτελεί διαρκή φροντίδα της. Δικαιοσύνη που εκδικείται δεν νοείται!», καταλήγει η ανακοίνωση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook