Στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα κυμαίνεται και κατά περιόδους εξελίσσεται αυξητικά η φετινή τουριστική περίοδος για τα καταστήματα στον παραλιακό πεζόδρομο της Ιεράπετρας.

Τα δυσοίωνα αρχικά για τον τουρισμό μηνύματα φαίνεται πως τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν ίσχυσαν και εν μέσω οικονομική κρίσης οι καταστηματάρχες δηλώνουν ικανοποιημένοι, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική κρίση, που δεν έχει αγγίξει μόνο τη χώρα μας, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως δήλωσε η κ. Σόνια Βολυράκη, που διατηρεί κατάστημα με τουριστικά είδη στον παραλιακό πεζόδρομο, «η χρονιά βαίνει σχετικά καλώς σε σχέση με τα όσα ακούγονταν για μειωμένη προσέλευση τουριστών, αν και το τελικό συμπέρασμα θα προκύψει και με το τέλος της σαιζόν.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν αρκετό κόσμο και οι πελάτες τους σχεδόν καθημερινά κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία προχωρώντας και σε αγορές ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα. Αυξημένη είναι η παρουσία των Γάλλων, που διαθέτουν χρήματα στην τοπική αγορά, καθώς επίσης και των Ρώσων, ενώ λιγότεροι είναι οι Γερμανοί επισκέπτες.

Ανατολή

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook