Ο κατασκευαστής των τουφεκιών Καλάσνικοφ ή ΑΚ-47 ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ανασχεδιασμό του ιδιαίτερα επιτυχημένου Καλάσνικοφ με σκοπό την προσέλκυση ξένων αγοραστών.



Το ρωσικής κατασκευής τυφέκιο ΑΚ-47 αλλάζει εμφάνιση αλλά και λογότυπο και η πρώτη παρουσίαση της ανανεωμένης εμφάνισης πραγματοποιήθηκε σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στην παγωμένη Μόσχα. 



Η εταιρία επεκτείνεται και στον χώρο της “μόδας”, λανσάροντας μια σειρά επώνυμων εργαλείων επιβίωσης. 



Η εταιρεία, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγές εκτός Ρωσίας, βρίσκεται στη λίστα των δυτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για τον ρόλο της στην Ουκρανική κρίση. 



Το Καλάσνικοφ είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα όπλα παγκοσμίως. Το όπλο είναι φθηνό σχετικά, εύκολο στην κατασκευή του αλλά κυρίως απλό στην συντήρησή του, παράγοντες που συμβάλλουν δραστικά στη μεγάλη δημοτικότητά του μεταξύ αντάρτικων δυνάμεων παγκοσμίως αλλά και των εθνικών στρατών σε Ασία και Αφρική.



Θεωρείται ότι περισσότερα από 100 εκατ. τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ έχουν πωληθεί παγκοσμίως. Ο εφευρέτης του όπλου, ο αντιστράτηγος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Καλάσνικοφ απεβίωσε το 2013. Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ, σχεδίασε το ΑΚ-47 αφού τραυματίστηκε μαχόμενος με τον Κόκκινο Στρατό.





\"\"

Kalashnikov Concern



Στην εκδήλωση της Τρίτης στη Μόσχα, η κατασκευάστρια εταιρία – πλέον γνωστή ως Kalashnikov Concern- παρουσίασε το νέο λογότυπο του όπλου όπου φιγουράρουν τα αρχικά KC.



\"\"

Moscow Times



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σέξι ρωσίδες με μαύρα στενά φορέματα, τριγυρνούσαν ανάμεσα στους επίτιμους καλεσμένους, κρατώντας γεμιστήρες AK-47, ενώ ζωντανή ορχήστρα έπαιζε πατριωτική ρωσική μουσική.






Σύμφωνα με τον ιστότοπο Russia Today, η κατασκευάστρια εταιρεία είχε δυο σλόγκαν – “Προστασία Ειρήνης” στα αγγλικά και “Τα Όπλα της Ειρήνης” στα ρώσικα. 



\"\"

Kalashnikov Concern



Η εταιρεία αναφέρει ότι πώλησε μόνο το 2014, 140.000 τυφέκια – αριθμός διπλάσιος του προηγούμενου έτους. 



Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας, ο Αλεξέι Κριβορούσκο, δήλωσε ότι η επιχείρηση αποσκοπεί στον εκσυχρονισμό της παραγωγής με σκοπό η γραμμή παραγωγής να φθάσει στα 300.000 όπλα σε ετήσια βάση έως το 2020.



Οι κυρώσεις της Δύσης που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, έχουν παγώσει παραγγελίες περίπου 200.000 τυφεκίων που προορίζονταν για τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά. 



“Η αγορά των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική για εμάς” δήλωσε ο Κριβορούσκο στους Moscow Times.



Οι κυρώσεις έχουν επίσης οδηγήσει στην ακύρωση μιας εκστρατείας μάρκετινγκ σε Χολιγουντιανές παραγωγές, με αστέρες όπως ο Στίβεν Σιγκάλ, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

onalert.gr 
BBC News – Moscow Times – Kalashnikov Concern

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook