Χωρίς άδεια είχε αποπλεύσει απο την Ίο, το αλιευτικό που εξέπεμψε σήμα κινδύνου το βράδυ της Τρίτης στο Κρητικό πέλαγος, με αποτέλεσμα, μόλις κατάπλευσε ρυμουλκούμενο στο λιμάνι της Σούδας, να συλληφθεί ο 54χρονος κυβερνήτης του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος \”ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Α/Κ \’\’ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ\’\’ Ν. Ίου 02 λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 18 ν.μ. βορειοανατολικά Ρεθύμνου Κρήτης, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η μηχανότρατα \’\’ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Φ\’\’ Ν. Χανίων 186, όπου εντόπισαν το ακυβέρνητο Α/Κ να παρουσιάζει εισροή υδάτων. Αφού πραγματοποιήθηκε απάντληση των υδάτων με τη συνδρομή του πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το \’\’ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Φ\’\’ και, συνοδευόμενο από το πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Σούδας Χανίων όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβαίνοντες.

Ανωτέρω Α/Κ διαπιστώθηκε ότι είχε αποπλεύσει από τη ν. Ίο άνευ άδειας απόπλου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του \’\’ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ\’\’ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ συνελήφθη ο 54χρονος Κυβερνήτης του.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook