Στα πλαίσια της προγραμματισμένης συνάντησης εκπροσώπων του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη στην έδρα της Περιφέρειας στο Ηράκλειο, επιδόθηκαν οι παρακάτω 8 άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις, σχετικά με άμεσες ανάγκες και προβλήματα του μεταναστευτικού κόσμου, που οφείλονται κυρίως στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και στην αδυναμία των υπηρεσιών να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες:

  1. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση όλων μας, επιβάλει να υπάρξουν ρυθμίσεις, ώστε να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση από πρόστιμα, όπως αυτό για την αλλαγή διεύθυνσης.
  2. Στην δήλωση του τόπου κατοικίας, πρέπει να γίνεται αποδεκτή η φιλοξενία από τρίτο πρόσωπο, γιατί είναι μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.
  3. Η διαδικασία για ανανέωση της άδειας παραμονής, πρέπει να γίνει πιο σύντομη, γιατί έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις μηνών, με αποτέλεσμα σοβαρές συνέπειες στη ζωή και τη δουλειά μας.
  4. Το γραφείο αλλοδαπών της περιφέρειας θα πρέπει να διευρύνει το ωράριο συναλλαγής με τους μετανάστες, ώστε να προλαβαίνουμε να τακτοποιούμε τις υποθέσεις μας.
  5. Να υπάρξει δυνατότητα να δίνεται η άδεια παραμονής από το αρμόδιο γραφείο της περιφέρειας, ώστε να αποφεύγεται περισσότερη καθυστέρηση από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου.
  6. Μείωση του χρηματικού ποσού του παράβολου, για να είναι δυνατή η πληρωμή του.
  7. Πάγιο αίτημα μας, είναι η αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας παραμονής με τα ένσημα. Μέχρι την υλοποίηση του, θα πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση στην πληρωμή των ενσήμων, ώστε να είναι πιο εύκολη η πληρωμή τους, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε.
  8. Διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ και στο θέμα παραλαβής και διεκπεραίωσης  των φακέλων των μεταναστών.

Τα μέλη του ΦΜΚ εξέφρασαν στην συνάντηση, την πεποίθηση ότι η Περιφέρεια Κρήτης και αρμόδια είναι και θα μπορούσε να έχει προωθητική συμβολή στα παραπάνω.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook