Σε υψηλά που είχε να επιδείξει από το 2009, σκαρφάλωσε το δολάριο, καθώς υπάρχει το για την θέσπιση από την ΕΚΤ ενός προγράμματος αγοράς ομολόγων και τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με την επιβράδυνση της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο εργοστασιακός Dow και ο S&P 500.

Τα αμερικανικά ομόλογα σταθεροποιήθηκαν μετά από δύο ημέρες απωλειών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την “στροφή” της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και την έκθεση \”κλειδί\” της Παρασκευής, για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Νέα ιστορικά χαμηλά για τα ομόλογα στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε, με το 10ετές ιταλικό ομόλογο να σημειώνει πτώση στην απόδοσή του κάτω από το 2%, για πρώτη φορά.

Το ευρώ έφτασε σε χαμηλό 27 μηνών, έναντι του δολαρίου, που σημείωσε υψηλό 7 ετών έναντι του γιεν.

Το αμερικανικό δολάριο βρήκε στήριξη στο σχόλιο της Fed για την αμερικανική οικονομία, τροφοδοτώντας την φημολογία για αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα στα μέσα του 2015.

Ο δείκτης του δολαρίου ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο του 2009, έναντι του καλαθιού των κυριοτέρων νομισμάτων, στο 89,005 από το 88,961 την προηγούμενη.

Το ευρώ σημείωσε πτώση 0,59% στο 1,2309, μία μέρα μετά το χαμηλο του 1,2301, στην ισχνότερη επίδοσή του από τον Αύγουστο του 2012.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ενισχύθηκαν, ενώ των κερδών ηγήθηκαν τα χρηματιστήρια της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, καθώς οι επενδυτές \”στοιχηματίζουν\” σε περαιτέρω επέκταση των μέτρων στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας από την ΕΚΤ.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook