Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, και χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της βόρειας χώρας, περιμένουμε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στα ανατολικότερα τμήματα του Αιγαίου.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν και πάλι τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 19 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 15 έως 19 βαθμούς στα νησιά Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη και οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα βόρεια πελάγη μέτριοι 5 μποφόρ.

Τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και βελτιωμένο καιρό την υπόλοιπη ημέρα με λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Βροχές ή καταιγίδες που ενδέχεται να είναι ισχυρές και σταδιακή βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

meteo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook