Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό «μπλοκάρει» τη νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέπει στον Νίκο Ρωμανό να συνεχίσει τις σπουδές του, αν και υπάρχει «παραθυράκι», σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να κινηθεί διαφορετικά στο θέμα.

Ενώ συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού- από απόψε και με την ψηφοφορία να διεξάγεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής (7/12)- δεν μπορεί να εισαχθεί άλλο θέμα προς ψήφιση. Τουλάχιστον αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ έως τώρα. Κάτι που σημαίνει ότι η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση- που θα επιτρέπει σε υπόδικους ή κατάδικους να σπουδάζουν, εφόσον έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μέσω αλληλογραφίας και τηλεδιάσκεψης- θα συζητηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημειωτέον ότι ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζει την απεργία πείνας, ενώ το Σάββατο (6/12) έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις μνήμης για τα 6 χρόνια από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το θέμα είναι στο χέρι της Ολομέλειας της Βουλής. Αν κριθεί ότι υπάρχει λόγος να εισαχθεί άλλο θέμα προς συζήτηση- για παράδειγμα, αν θεωρηθεί ότι κινδυνεύει η ζωή του 21χρονου εξαιτίας της απεργίας πείνας- τότε μπορεί να ανοίξει το συγκεκριμένο ζήτημα στη Βουλή, παρότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί.

iefimerida.gr