Εντυπωσιακή προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος κατεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα στην ελληνική αγορά μετά το αρνητικό σερί τεσσάρων εβδομάδων και τις αθροιστικές απώλειες της τάξης του 11,83%.

Ο γενικός δείκτης τιμών ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με σημαντική άνοδο στο επίπεδο των 1.333,66 μονάδων, επίπεδο που αντιστοιχεί σε εβδομαδιαία μεταβολή 5,43%, με τον όγκο συναλλαγών για το σύνολο των συνεδριάσεων να διαμορφώνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα στα 538,84 εκατ. ευρώ.

Η αλλαγή στάσης της γερμανικής πλευράς, η οποία έδειξε να υπαναχωρεί από τη θέση της για άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «άνοιξε» το δρόμο, προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή νέου πακέτου δανείων προς την Ελλάδα δημιουργώντας κατ\’ αυτό τον τρόπο κλίμα ευφορίας στις αγορές.

Ψύχραιμα εξάλλου αντέδρασε η αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης και στη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Moody\’s, ενώ τα θετικά σχόλια από τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την αξιολόγηση από την «τρόικα» επανέφερε τους αγοραστές σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

imerisia.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook