Σε κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη, στις 4 το απόγευμα στο Δημαρχείο του Ηρακλείου, καλεί ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για να αποφασίσουν αναφορικά με το μέλλον του διαγωνισμού στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν αναμένεται κάποια έκπληξη από την απόφαση καθώς θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη η επικύρωση από τον Ενιαίο Σύνδεσμο της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου με την οποία υπερψηφίστηκε η ακύρωση του αμφιλεγόμενου διαγωνισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, κ. Μαστοράκης, είχε τονίσει ότι δεν ήθελε μεν να προκαταβάλλει την άποψη των μελών που απαρτίζουν τον Σύνδεσμο καθώς ανέμεναν την απόφαση του Δήμου Ηρακλείου, ο ίδιος δε υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης πρότασης, σημειώνοντας πως θα ήταν σημαντικό να υπάρξει απόλυτη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου πάνω στο θέμα, ανεξάρτητα από τους όρους.

«Να καθορίσουμε από κοινού την αναγκαιότητα ή όχι της λειτουργίας της μονάδας, όπως αυτό αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του ψηφισμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού», δήλωνε προ ημερών ο νέος Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ.

Τι ψηφίστηκε

1. Η ματαίωση του διαγωνισμού που βρίσκεται τώρα στον αέρα.

2. Η οριστική παραλαβή του εργοστασίου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

3. Να ανατεθεί η μελέτη σκοπιμότητας για τη μετατροπή της μονάδας βιοξηράνσεως σε μονάδα μηχανικής διαλογής με παραγωγή οργανικού πλάσματος και ανακυκλώσιμων υλικών με το λιγότερο δυνατό υπόλειμμα.

Παράλληλα η μελέτη σκοπιμότητας, διάρκειας περίπου 3 μηνών, θα πρέπει να απαντήσει στα εξής:

1. Στον τρόπο προώθησης και διάθεσης των προϊόντων της επεξεργασίας.

2. Το ποσοστό του υπολείμματος.

3. Τα έσοδα από την πώληση των παραγόμενων προϊόντων.

4. Τη κοστολόγηση αυτής της μετατροπής

5. Για το χρονοδιάγραμμα που απαιτεί αυτή η αλλαγή του εργοστασίου, το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, τη χρηματοδότηση του έργου και τις τυχών οικονομικές συνέπειες από τη μέχρι τώρα χρηματοδότηση και λειτουργία της μονάδας βιοξηράνσεως.

Flashnews.gr/ Λεωνίδας Σακλαμπάνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook