Και οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται:

"Την Κυριακή, 7 Δεκέμβρη 2014, ψηφίζεται από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο προϋπολογισμός για το 2015. Με εντολή ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΚΤ είναι άλλος ένας αντιλαϊκός ταξικός προϋπολογισμός, ο σκληρότερος των τελευταίων χρόνων. Τσακίζει ότι έχει απομείνει από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

 Η καθολική επίθεση που δεχόμαστε κι εμείς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι κομμάτι αυτής της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου που στόχο έχουν την ολοκληρωτική διάλυση της υγείας και της πρόνοιας που οδηγεί σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, σε ιδιωτικοποιήσεις, με όλο και μεγαλύτερου κόστος στους ασθενείς και μαζικό πλέον αποκλεισμό ανέργων, ανασφάλιστων, μεταναστών από το σύστημα υγείας.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες μεγάλες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, με σημαντικές μειώσεις της κύριας σύνταξης, την κατάργηση των επικουρικών ταμείων, τη συγχώνευση των ταμείων κύριας σύνταξης, την αύξηση των ορίων ηλικίας και την εκχώρηση του συστήματος ασφάλισης σταδιακά στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο μειώνει σημαντικά καταρχήν τους μισθούς των νεοδιόριστων όλων των κατηγοριών και επιχειρεί μέσα από την αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και εργαζομένων στον «ατομικό μισθό» κάθε εργαζόμενου.

 Ετοιμάζει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τη συνέχιση απολύσεων και διαθεσιμοτήτων στο δημόσιο που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ανεργία. Πλάι στα χαράτσια που ήδη πληρώνουμε ετοιμάζει νέα για την εργατική λαϊκή οικογένεια και με την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης όπως τα φάρμακα , τρόφιμα, κλπ.

Προωθεί μέτρα που καταργούν βασικά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα με στόχο το δικαίωμα στην απεργία και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Επιχειρεί την κατασυκοφάντηση συνολικά της συνδικαλιστικής δράσης, στοχοποιεί πρωτοπόρους εργαζόμενους και μεθοδεύει να σταματήσει η δημοκρατική και συνδικαλιστική δράση έξω από τις πύλες των εργοστασίων, των επιχειρήσεων, των χώρων δουλειάς. Εντείνει τον αυταρχισμό της χρησιμοποιώντας όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που διαθέτει για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Θα επιχειρήσει ακόμα και να παρακάμψει τη Βουλή για να περάσει τα νέα μέτρα που θα συμφωνήσει με την τρόικα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Κανείς εργαζόμενος δεν εξαιρείται από αυτή τη λαίλαπα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

Παλεύουμε για:

· Ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που υπηρετεί το Κεφάλαιο

· Καμία νέα διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση εργαζόμενου – να γυρίσουν στις δουλειές τους οι απολυμένοι και οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

· Ουσιαστικές αυξήσεις των αποδοχών μας. Μείωση ωρών εργασίας – ανθρώπινες συνθήκες.
· Δημόσιο καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης – αξιοπρεπείς συντάξεις.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους

· Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία

· Πλήρη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό

· Κανένα κλείσιμο νοσοκομείου – κλινικής ή άλλων μονάδων Υγείας – καμία συγχώνευση

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "