Ο κόσμος φαίνεται τελικά πως είναι φτιαγμένος για δεξιόχειρες, αφού, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, δείχνει ότι όσοι χρησιμοποιούν το αριστερό χέρι είναι πιθανότερο να βγάζουν έως και 12% λιγότερα χρήματα, σε σχέση με τους δεξιόχειρες, κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Healthpro.gr, στην έρευνα συμμετείχαν 47.000 άνθρωποι και, η MailOnline αναφέρει πως σκοπός των ερευνητών ήταν να καταρρίψουν το μύθο που θέλει τους αριστερόχειρες να είναι, σε γενικές γραμμές, πιο “χαρισματικοί” από τους υπόλοιπους.

Η αναλογία αριστερόχειρων – δεξιόχειρων είναι ένας προς οκτώ και, σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Joshua Goodman, όσοι γράφουν με το αριστερό τους χέρι αντιμετωπίζουν αρκετά μειονεκτήματα στη ζωή τους. Η έρευνα δεν αναφέρει πάντως τι συμβαίνει με τους αμφιδέξιους, αυτούς δηλαδή που μπορούν να χρησιμοποιούν εξίσου ή σχεδόν εξίσου και τα δύο χέρια για τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook