Θέση με ανακοίνωσή της παίρνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την απόπειρα δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αφήνει σαφέστατες αιχμές για τους –τουλάχιστον- ηθικούς αυτουργούς της ενέργειας, συνδέοντας το γεγονός με την υπόθεση του διαγωνισμού για τα απορρίμματα.

«Η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Πέτρος Ινιωτάκης από «αγνώστους» το απόγευμα της Τρίτης 25 Νοεμβρίου 2014 πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλη την Ελληνική κοινωνία για τους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί η ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, καθώς η επίθεση που δέχθηκε φέρεται να συνδέεται με τον εν εξελίξει φωτογραφικό, όπως έχει χαρακτηριστεί, μειοδοτικό διαγωνισμό για την
διαχείριση των απορριμμάτων. Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης και ακυρώθηκε από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, λόγω της σκανδαλώδους εύνοιας που επεδείκνυε προς συγκεκριμένη επιχείρηση».

Στην ίδια ανακοίνωση των εργαζομένων σημειώνεται ότι η ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων έχει εισάγει φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης γεγονός που αποδεικνύεται και από την επίθεση στον Π. Ινιωτάκη:

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό! Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επισημαίνει πως οι εμπειρίες από την μέχρι τώρα ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων έχουν αποδείξει ότι το ξεπούλημα της καθαριότητας δεν συνοδεύεται από εξοικονομήσεις και μεγαλύτερη διαφάνεια, όπως ισχυρίζονται όσοι προωθούν τους ιδιώτες.

Αντίθετα, η είσοδος των ιδιωτών έχει εισάγει στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο εξευτελιστικές και απάνθρωπες σχέσεις εργασίας αλλά και φαινόμενα ακραίας και πρωτοφανούς διαφθοράς. Τα όσα έγιναν στο Ηράκλειο της Κρήτης αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Στη βάση αυτών των δραματικών γεγονότων η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητάει να ακυρωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων, όπως προωθούνται με την δημιουργία των άχρηστων, φαραωνικών και περιβαλλοντοκτόνων εργοστασίων καύσης. Επίσης ζητά να επιστρέψουν στους ΟΤΑ όλες οι εργασίες που αφορούν στην διαχείριση των απορριμμάτων, ακόμη κι η ανακύκλωση. Κάθε μέρα που περνάει η διαπλοκή και τα συμφέροντα θα γιγαντώνονται απειλώντας με όρους μαφίας τους αιρετούς εκπροσώπους, το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά μας δικαιώματα».

Τέλος η ΠΟΕ-ΟΤΑ εύχεται στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένεια και τα καθήκοντά του.

Λεωνίδας Σακλαμπάνης
Flashnews.gr