Η έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ανήκει οριστικά στην «Ανταρσία στα Χανιά» αφού κα Αποστολάκη παραιτήθηκε από την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανταρσία:

"Η προσπάθεια της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης που αποτελούσε την προηγούμενη δημοτική αρχή, να πνίξει τη φωνή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, απέτυχε. Η προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν τα δικαστήρια για να επιτευχθεί ότι δεν μπόρεσε να πετύχει ένας αντιδημοκρατικός νόμος, έπεσε στο κενό.

Η «Ανταρσία στα Χανιά», επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο και πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Αποδεικνύεται ότι αποτελεί μια δύναμη που μπορεί να δίνει και να κερδίζει μάχες με αποτελεσματικό τρόπο.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν και μας ενίσχυσαν σε αυτή την προσπάθεια. Η εξέλιξη αυτή μας ενθαρρύνει και μας κάνει ακόμη πιο αποφασισμένους να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο τους αγώνες των εργαζομένων και την αντικαπιταλιστική προοπτική.

Για την ανατροπή της κυβέρνησης, την ακύρωση των μνημονίων, την εκδίωξη της τρόικας, το τσάκισμα των νεοναζί το άνοιγμα της προοπτικής μιας νέας κοινωνίας."