Με την πάνδημη συμμετοχή των Αρχών του Τόπου και των ευσεβών Ρεθυμνίων πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Πανήγυρις του Ιερού Ναού της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, Πολιούχου της πόλεως Ρεθύμνης.

Το εσπέρας της Τετάρτης 3ης Δεκεμβρίου 2014 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου Παν. Αρχιμ. Ευφραίμ Μανουσάκη και πολλούς Κληρικούς της Μητροπόλεώς μας.

\"\"

Το πρωΐ της Πέμπτης 4ης Δεκεμβρίου 2014, κυριωνύμου ημέρας της Εορτής της Αγίας Βαρβάρας, ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Παν. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Παν. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων Παν. Αρχιμ. Ιωάννης Κουφουδάκης και πολλοί Κληρικοί.

 

\"\"

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον ομιλητή για τους ψυχωφελείς του λόγους και, αναφερόμενος στην Μεγάλη Προστάτιδα και Έφορο του Ρεθύμνου, την Αγία Βαρβάρα, την χαρακτήρισε ως θύμα ακραίου θρησκευτικού φανατισμού, και μάλιστα του ίδιου του πατέρα της. Σε κάθε εποχή, τόνισε ο Επίσκοπός μας, ο θρησκευτικός -και κάθε άλλος- φανατισμός σκοτώνει, γι’ αυτό και πρέπει όλοι να αποκλείομε από τις σκέψεις, τις πράξεις και τις ζωές μας κάθε έκφραση φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

\"\"

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook