Για 2η συνεχή χρονιά, στις 12 Δεκεμβρίου 2014, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.K.A.B.) οργανώνει την «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης» σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

Η έναρξη της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης», θα πραγματοποιηθεί συμβολικά (όπως και πέρυσι) ταυτόχρονα στο Ηράκλειο και στα Χανιά στις 12 Δεκεμβρίου 2014, που είναι η ημέρα τιμής και μνήμης για τα εκλεκτά στελέχη του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στην εκπαίδευση και την κοινωνική προσφορά αλλά δυστυχώς χάθηκαν τόσο πρόωρα. Ακριβώς για αυτό το λόγο και σε ένδειξη της αναγνώρισης της προσφοράς τους, ο συγκεκριμένος θεσμός φέρει το όνομα «Δημήτρης Βουρβαχάκης – Βαγγέλης Κελαράκης».

Αρχικά, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγ. Λουκά (Πα.Γ.Ν.Η.) στο Ηράκλειο και στον Ι.Ν. Αγ. Χριστοφόρου στα Λειβάδια Χανίων αντίστοιχα.

Στη Συνέχεια, Στα Χανιά στις 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Παροχής Πρώτων Βοηθειών σε Δημοτικό Σχολείο, ενώ στις 13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών σχετικά με την Βασική υποστήριξη ζωής (ΚΑΡΠΑ) με χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή (AED).

Για το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, που θα είναι ανοικτό (δωρεάν) για όλους τους πολίτες, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη Γραμματεία του Ε.Κ.Α.Β. στο τηλέφωνο: 2810 377213 ή στο φαξ: 2810 377208.

Κατόπιν από τις 15:00 μέχρι τις 20:00 θα λάβει χώρα ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παροχής πρώτων βοηθειών που θα περιλαμβάνει τη βασική υποστήριξη ζωής (ΚΑΡΠΑ) με χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή (AED), στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι ανοικτό (δωρεάν) για όλους τους πολίτες που θα ενδιαφερθούν.

Οι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στις 16:00 Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (Ι.Τ.Ε.), όπου θα πραγματοποιηθεί ένα πλήρες Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Παροχής Πρώτων Βοηθειών ειδικά για τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα «Nereids», που ολοκληρώθηκε επιτυχώς μετά από τη διετή συμμετοχή των εταίρων, μεταξύ των οποίων ήταν και το Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης.