Τη συρρίκνωση αντικειμένων κάνοντας τα να μοιάζουν πολύ μικρότερα, ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν Kινέζοι ερευνητές. Όπως αναφέρει η σχετική μελέτη τους, στο \”Applied Physics Letters\”, ο επόμενος στόχος τους είναι η \”εξαφάνιση\” των αντικειμένων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νακίνγκ, εξηγούν ότι η συρρίκνωση, έγινε εφικτή χάρη στον έλεγχο του τρόπου που το φως \”καμπυλώνει\” γύρω από ένα αντικείμενο. Ο έλεγχος αυτός γίνεται μέσω μίας συσκευής βασισμένης στην χρήση \”μετα-υλικών\”, που δημιουργούν οφθαλμαπάτη.

Οπως αναφέρεται στην μελέτη \”δημιουργήσαμε οκτώ ομόκεντρους κύκλους ύψους 12 χιλιοστών ο καθένας, από τους οποίους όταν περνάνε τα κύματα φωτός \”κάμπτονται\” και και συμπιέζονται για να αποσυμπιεστούν ξανά όταν φτάσουν στον εσωτερικό δακτύλιο. Με αυτόν τον τρόπο, προκαλείται η οπτική ψευδαίσθηση στον παρατηρητή, ότι η εικόνα του αντικειμένου γίνεται μικρότερη\”.

Και προσθέτουν ότι \”το φαινόμενο της ονομαζόμενης οπτικής μετασχηματισμού, μπορεί δυνητικά να εξαφανίσει ένα αντικείμενο κάνοντάς το \”αόρατο\”.

pyles.tv

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook