Την στήριξή του στον αγώνα του νομικού κόσμου της χώρας εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου:

\”Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στις προωθούμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που συνιστούν νέα συντονισμένη επίθεση στο θεμελιώδες δικαίωμα, ιδιαίτερα των πιο αδυνάμων μελών της κοινωνίας, για απο«»τελεσματική πρόσβαση στη Δικαιοσύνη.

Με τις ρυθμίσεις αυτές περιορίζονται ριζικά κρίσιμες αρχές που διέπουν το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, όπως της πρόσβασης στη Δικαιοσύνη (με τη διατήρηση υψηλών παραβόλων, αγωγόσημου κλπ), της προφορικότητας και της αμεσότητας της πολιτικής δίκης (με την κατάργηση της εμμάρτυρης απόδειξης) και των κοινωνικών προτεραιοτήτων στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης (με την εξουδετέρωση του προνομίου των εργατικών απαιτήσεων από την υπερ-αναβάθμιση των απαιτήσεων εμπραγμάτων προνομιούχων και μάλιστα με ευρεία έννοια).

Αποτελεί οπισθοδρόμηση για την Ελλάδα, η μετατροπή ενός θεμελιώδους λίθου του νομικού πολιτισμού της, όπως είναι οι Κώδικες Δικονομίας, σε εργαλείο προώθησης των συμφερόντων των «δυνατών» και κυρίως των Τραπεζών.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει τον αγώνα του νομικού κόσμου της χώρας και καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει τις αντικοινωνικές αυτές ρυθμίσεις και να προβεί άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, ώστε να προωθηθούν εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που θα θωρακίζουν το ρόλο και το έργο της Δικαιοσύνης υπέρ της κοινωνίας. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook