Μια ακόμη προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων ή διοχέτευσης ιών, μέσω του internet, είναι σε εξέλιξη και στην Κρήτη.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το ηλεκτρονικό μήνυμα που παίρνουν οι πολίτες, υποτίθεται πως προέρχεται απο την Apple και ενημερώνει τον χρήση πως ο λογαριασμός του έχει πρόβλημα και έχει κλειδώσει.

Έτσι τον παροτρύνει να κάνει sign.in, κάτι που εννοείται πως δεν πρέπει να γίνει.

Το μήνυμα είναι το εξής:

\"\"

\"\"

Επιπλέον σε μιαν άλλη περίπτωση οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται και την αγωνία των ανέργων, προσφέροντας εργασία σε υποτιθέμενη εταιρεία:

\"\"

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου ότι δεν πρέπει να ανταποκρίνονται και να απαντάνε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία. Επίσης, να μην αποστέλλουν ποτέ προσωπικά στοιχεία ή στοιχεία των συναλλαγών τους, μέσω μίας κοινής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (webmail).

Επιπρόσθετα, οι χρήστες του διαδικτύου συνιστάται να μην ανοίγουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είναι βέβαιοι. Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα άγνωστης προέλευσης που περιέχουν συνημμένα αρχεία και περισσότερο αυτά με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στο: 210 – 6476959. Στέλνοντας e – mail στο: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook