Απίστευτο ήταν το θράσος ενός οδηγού Αραβικής καταγωγής, ο οποίος οδηγώντας «πειρατικό ταξί» αποβίβασε τρείς τουρίστες στην πιάτσα των ταξί στο αεροδρόμιο Χανίων και μάλιστα πληρώθηκε υπο τα έκπληκτα μάτια των άλλων ταξιτζήδων.
Συγκεκριμένα ο οδηγός με ένα ενοικιαστικό μικρό βαν παρέλαβε τους τρείς τουρίστες από το Γεράνι Χανίων προκειμένου να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο και προφασιζόμενος πως είναι… ταξί.
«Τους είπε ότι η κούρσα θα τους κοστίσει μόλις 35ευρώ, ενώ η κανονική τιμή για την συγκεκριμένη διαδρομή είναι 45 ευρώ» δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί Χανίων κ. Ηλίας Καραπατάκης (φωτό), ο οποίος ήταν παρών στο επεισόδιο.
Μόλις όμως ο συγκεκριμένος οδηγός πληρώθηκε, οι παρευρισκόμενοι ταξιτζήδες ενημέρωσαν τους αστυνομικούς του Α.Τ. αερολιμένα Χανίων, που συνέλαβαν τον οδηγό για παράνομη μεταφορά ατόμων με κόμιστρο.
Βέβαια ο ίδιος προσπάθησε να ισχυριστεί πως ήταν «φίλοι» του, αλλά φυσικά δεν έπεισε κανέναν από όλους όσοι τον είδαν να εισπράττει τα 35 ευρώ.
Όπως επισημαίνει ο κ.Καραπατάκης, το φαινόμενο των ενοικιαστικών minivan που μετατρέπονται σε «πειρατικά ταξί» ειδικά φέτος έχει πολύ μεγάλη ένταση καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν το 13ο που εντόπισαν οι νόμιμοι ταξιτζήδες.
«Κάποιοι προσπαθούν να κάνουν καθαρή υποκλοπή του δικού μας έργου» τόνισε ο κ. Καραπατάκης διευκρινίζοντας ότι «αυτοκίνητα επιβατηγά κάτω των εννέα θέσεων απαγορεύεται να κάνουν μεταφορά μετά οδηγού.
Το έργο αυτό ανήκει αποκλειστικά στα ταξί και μόνο. Κάποια ξενοδοχεία που διαθέτουν τέτοια βανάκια έχουν από 10 θέσεις και πάνω, όπως ορίζει ο Νόμος».
Πάντως και για αυτό το περιστατικό ο σύλλογος ιδιοκτητών ταξί Χανίων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και παράλληλα προειδοποιεί ότι το σωματείο θα είναι αμείλικτο στους «πειρατές».
Επιπλέον οι ταξιτζήδες των Χανίων ζητούν την αντιμετώπιση των «πειρατών» και από τις αρμόδιες αρχές καθώς, ανησυχούν για δυσφήμιση του τουρισμού από εκείνους που υποδύονται τους οδηγούς ταξί χωρίς να ελέγχονται από κανέναν.
Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook