Ο βουλευτής Χανίων Μανούσoς Βολουδάκης τόνισε στην ομιλία του ότι δεν πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω υποχωρήσεις στις απαιτήσεις που η Τρόικα προβάλλει, καθώς έχουν ήδη γίνει αρκετές στο πλαίσιο της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι η άκαμπτη στάση των πιστωτών μας είναι αυτή που σήμερα θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, καθώς η ελληνική πλευρά έχει πετύχει όλους τους βασικούς στόχους. «Τα τελευταία τρία χρόνια, τέτοια εποχή, έχουμε την ίδια πάντα κατάσταση.

Έχουμε την τρόικα να λέει «δεν θα πετύχετε τους στόχους» , και οι στόχοι επιτυγχάνονται. Η τρόικα διαψεύδεται. Το ίδιο και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, που κάνει τις ίδιες προβλέψεις κάθε χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μ.Βολουδάκης επισήμανε ότι φαίνονται πλέον τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης, καθώς το 2014 θα είναι το πρώτο έτος από τότε που ξεκίνησε η κρίση στο οποίο καταγράφεται ανάπτυξη, έστω και μικρή (0,6%). Ο ρυθμός αυτός ανάπτυξης ενισχύεται σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για να φτάσει το 2,9% το 2015.

Ο Προϋπολογισμός του 2015 είναι κατά το Μ.Βολουδάκη μια ρεαλιστική αποτύπωση του τι είναι σήμερα εφικτό, και υπό αυτές τις συνθήκες θα τον υπερψηφίσει. Ζητούμενο παραμένει η ουσιαστική ελάφρυνση του φορολογικού βάρους, για την οποία έγιναν κάποια πρώτα δειλά βήματα. Ο Μ.Βολουδάκης παράλληλα επεσήμανε ως σημαντικό επίτευγμα το ότι ο Προϋπολογισμός ενσωματώνει μια σημαντική νέα πολιτική σχετική με τη φορολογία : τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις στα ληξιπρόθεσμα. Συμπλήρωσε δε, ότι θα πρέπει να δοθεί στην Τρόικα το μήνυμα ότι καμιά περαιτέρω τροποποίηση στη ρύθμιση αυτή δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή.

Ο Μ.Βολουδάκης αναφέρθηκε και στην οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει δώσει από τώρα δείγματα του τι θα κάνει αν έρθει στην εξουσία, και γιατί τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα…. Η ανάπτυξη έρχεται μόνο από μέσα από τις επενδύσεις στους ανταγωνιστικούς κλάδους της οικονομίας, στην ελεύθερη οικονομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδεολογικά αντίθετος σε αυτήν την προσέγγιση. Γι’ αυτό είναι πάντα αντίθετος στις επενδύσεις.

Γι’ αυτό βλέπουμε περιστατικά σαν αυτό στην Κέρκυρα, όπου προπηλακίστηκαν επενδυτές… Γι’ αυτό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο προκάλεσε τη θυμηδία των επενδυτών. Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει ισοσκελισμένο Προϋπολογισμό με ίδιες δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει πολύ απλά περίπου 4 δισεκατομμύρια πρόσθετους φόρους γιατί μόνο έτσι μπορεί να συντηρηθεί το μεγάλο κράτος που είναι η βασική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο καθένας, κατέληξε ο Μ.Βολουδάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για να μην μπει σε κίνδυνο η πορεία εξόδου από την κρίση που έχει ξεκινήσει.

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση Βολουδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook