Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά η μεγάλη προσπάθεια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.

Σήμερα,  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού είναι η κατάλληλη στιγμή για να μεταδοθεί το μήνυμα ότι με ένα απλό ΝΑΙ, άνθρωποι που πριν βρίσκονται σε αδιέξοδο, αποκτούν και πάλι ελπίδα για ζωή. Ο τόπος κατάλληλος μιας και οι κρητικοί έχουν αποδείξει έμπρακτα την ευαισθητοποίησή τους σε ανάλογα θέματα, όπως στην δωρεά οργάνων, παρουσιάζοντας υψηλά ποσοστά πανελλαδικά.

Από τις 5 σήμερα το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και συγχρόνως από τις 18:00 - 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων δήμου Κανδανου - Σελινου, έγινε ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών.

Το θέμα είναι απλό εξηγεί ο Β. Κωνστανταράκης Επιμελητής στο Β' Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων:

"Είναι μια κίνηση που μας κάνει πιο ανθρώπινους, βοηθάμε ανθρώπους και παιδιά που δεν έχουν καθόλου ελπίδα" σημειώνει περιγράφοντας τι σημαίνει του να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών.Ήδη αρκετός κόσμος που βρέθηκε σήμερα στο κέντρο των Χανίων ενημερώθηκε για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών και όπως φάνηκε η απουσία σωστής ενημέρωσης και ακόμα χειρότερα οι λανθασμένες πληροφορίες, κρατούν μακριά τον κόσμο από μια απλή διαδικασία που μπορεί να κάνει το θαύμα στη ζωή ενός συνανθρώπου μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μανώλης Αδοντάκης Φαρμακοποιος Προεδρος του Συλλογου Ορίζοντας, οι πολίτες πολλές φορές ρωτούν παράλογα πράγματα (όπως πχ. η δωρεά μυελού οστών σημαίνει ότι αφαιρείται κομμάτι του μυαλού) που δείχνει ότι μια σωστή εκστρατεία ενημέρωσης μπορεί να προσελκύσει αρκετό κόσμο να πει το ΝΑΙ.Η εκστρατεία ενημέρωσης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου η προσπάθεια συνεχίζεται στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς από 09:00 - 14:00 και συγχρόνως την ίδια ώρα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου ΚΑΜ, Μεγάλο Αρσεναλι, στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 17:00 - 21:00 στο ΚΑΜ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή κ. Γραφακος, ο οποίος θα ενημερώσει το κοινό για την σπουδαιότητα και την ανώδυνη διαδικασία για να γίνει κάποιος εθελοντής..

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 - 15:00 οι δράσεις συνεχίζονται στο Τσατσαρωνακειο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου και με τελική ημέρα την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου ολοκληρώνoνται οι εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης , Πολυτεχνειουπολη από τις 13:30 - 14:30.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματάει η έγγραφή εθελοντών.

Στα γραφεία του συλλόγου ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ και στο τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Χανίων οι εγγραφές θα συνεχίζονται καθημερινά.

"Για το σκοπό αυτό, περιμένουμε η συμμετοχή του κόσμου να είναι τέτοια, ώστε για άλλη μια φορά η Κρήτη μας να είναι μπροστά και σε αυτή τη μάχη. Να στείλουμε μήνυμα ελπίδας σε αυτούς που το περιμένουν όσο τίποτα άλλο. Να ανάψει η φλόγα του εθελοντισμού από τα Χανιά και να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια. Πάμε να ακούσουμε, να δούμε , και να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό....  Οι κρητικοί δεν έμειναν ποτέ αμέτοχοι , στους αγώνες και στις μάχες της πατρίδας μας. Και αυτή είναι μάχη. Μάχη άνιση, η οποία δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Το τετραήμερο δράσεων συνδιοργανώνει το νοσοκομείο Χανίων '' Αγ. Γεώργιος '' με τον σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης ''ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ'' , και το σύλλογο ‘’ ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’’ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ‘’Ογκολογική Μονάδα Παίδων ‘’ «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Flashnews.gr