Τελευταία ενημέρωση: 21:34

Στο πλευρό του 21χρονου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού στέκονται φορείς, συλλογικότήτες και πολίτες στην Κρήτη και σε όλη την χώρα.

Στα Χανιά, από τις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής αρκετοί πολίτες "ένωσαν" τις φωνές τους υπέρ του αιτήματος Ρωμανού, πραγματοποιώντας δύο συγκεντρώσεις, μια στην Δημοτική Αγορά την οποία διοργάνωσε το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών και μια δεύτερη με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

Στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς έχει τοποθετηθεί μικροφωνική και ακούγονται συνθήματα συμπαράστασης στον 21χρονο απεργό πείναςΔείτε το βίντεο και φωτογραφίες από tokaravani.grΣτις 20:15 το απόγευμα, περίπου 300 άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Σε απόσταση λίγων μέτρων, το κτίριο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου παραμένει υπό κατάληψη σε μια ακόμη κίνηση που θέλει να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα του Νικου Ρωμανού για το δικαίωμά του στην απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

1

2Συγκεντρώσεις και πορείες το Σάββατο

Το απόγευμα του Σαββάτου (επέτειος απο την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου), θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλές πόλεις και στις πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι ως ενδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό, μέλη συλλογικοτήτων έχουν καταλάβει τα Δημαρχεία Ηρακλείου και Ρεθύμνου καθώς και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τις τρεις γυναίκες κρατούμενες στην φυλακή της Νεάπολης Λασιθίου πραγματοποιούν αποχή συσσιτίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, ενώνοντας τη φωνή τους με το ευρύ κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα.

Και στο νησί, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Flashnews.gr