Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του στην Αθήνα. Παρόντες και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Ευάγγελος Βενιζέλος και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το βράδυ, ο κ. Νταβούτογλου θα μιλήσει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος-Τουρκίας. Το πρωί του Σαββάτου οι κ.κ. Σαμαράς και Νταβούτογλου θα προεδρεύσουν στο 3ο «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας».

Στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Συνάντηση με Παπούλια

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να διέπει τις σχέσεις μας είπε στον Νταβούτογλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Νταβούτογλου προσκάλεσε τον κ. Παπούλια να επισκεφθεί την Άγκυρα, επισημαίνοντας ότι οι καλές σχέσεις μεταξύ γειτόνων είναι απαραίτητες.

«Χαιρετίζω την τρίτη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας και αυτές οι συναντήσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών» τόνισε ο Κ.Παπούλιας υποδεχόμενος τον κ. Νταβούτογλου.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε στον τούρκο πρωθυπουργό ότι αυτές οι συναντήσεις «ενισχύουν τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μας».

«Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες και γι\’ αυτό θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες» συμπλήρωσε.

Ο κ. Νταβούτογλου απάντησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έχει απόλυτο δίκιο, ότι «μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει. Κι ευτυχώς είμαστε γείτονες, καθώς υπάρχουν λίγα παραδείγματα γειτόνων με κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και καλές σχέσεις».

«Σάς είχα καλέσει στην Τουρκία ως υπουργός Εξωτερικών και τώρα, ως πρωθυπουργός, σας προσκαλώ και πάλι να την επισκεφθείτε» ανέφερε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook