Με δήλωση του στην ιστοσελίδα του ΟΦΗ, ο Μάνθος Πουλινάκης ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ. \”Μετά την χθεσινή επιβεβαίωση από τον προπονητή μας Τζενάρο Γκατούζο ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για να συνδράμουν οικονομικά στην ομάδα, θεωρώ ότι το καλύτερο που έχω να πράξω στην παρούσα φάση είναι να διευκολύνω τις διαδικασίες\” αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η δήλωση του Μάνθου Πουλινάκη

«Μετά την χθεσινή επιβεβαίωση από τον προπονητή μας Τζενάρο Γκατούζο ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για να συνδράμουν οικονομικά στην ομάδα, θεωρώ ότι το καλύτερο που έχω να πράξω στην παρούσα φάση είναι να διευκολύνω τις διαδικασίες. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που είχα αναλάβει ως πρόεδρος είχα καταστήσει σαφές ότι το μόνο που με ενδιέφερε ήταν η επιβίωση της ομάδας μας και για μένα ουδέποτε ήταν αυτοσκοπός να μείνω «αγκιστρωμένος» σε μια καρέκλα.

Όπως μάθαμε επίσημα χθες ο προπονητής μας έχει ξεκινήσει μια σειρά από προσπάθειες για να ενισχυθεί οικονομικά η ομάδα και με την σημερινή μου απόφαση στηρίζω την όποια προσπάθεια, γίνεται για το καλό του ΟΦΗ. Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα, θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής, ένας αληθινός μαχητής και λάτρης του ποδοσφαίρου. Είναι χαρά και τιμή που συνεργαστήκαμε. Και δεδομένα, η παρουσία του αποτελεί εγγύηση στη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται, εάν και εφόσον υλοποιηθούν όλα όσα ακούσαμε.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα ηνία της ομάδας είχα ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του ΟΦΗ και όχι το ατομικό. Τότε, τον Ιούλιο του 2012, που ο ΟΦΗ ήταν στο χείλος του γκρεμού και κανένας δεν έβαζε το κεφάλι του στην λαιμητόμο, με το άνοιγμα να ξεπερνά τα 12.5 εκατομμύρια ευρώ, μια ομάδα με 10-12 συμβόλαια, χωρίς άδεια συμμετοχής και με ορατό τον κίνδυνο να μην κατέβει καν η ομάδα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, εγώ μπήκα μπροστά και όλοι πίστευαν ότι η ομάδα θα «σκάσει» στα χέρια μου.

Ο ΟΦΗ την πρώτη χρονιά, παρά τις αντίξοες συνθήκες, παρέμεινε στην Σούπερ Λιγκ, ενώ πέρυσι καταλάβαμε την 6η θέση και φτάσαμε ένα βήμα πριν τον τελικό του Κυπέλλου, στελεχωμένος και τα δύο χρόνια από προπονητές και παίκτες εγνωσμένης αξίας.

Τον απολογισμό της θητείας μου θα τον κάνω εν ευθετώ χρόνω, ωστόσο δεν μπορώ να μην αναφέρω επιγραμματικά κάποια σημαντικά γεγονότα.

Από οικονομικής πλευράς και μέσα από επίπονες και σε κάποιες περιπτώσεις αιματηρές θυσίες, το χρέος μειώθηκε σε σημαντικά επίπεδα. Μόνο αμελητέο δεν είναι το στοιχείο ότι ενώ η ομάδα την τελευταία 5έτια παρουσίαζε ετήσιο έλλειμμα περίπου 2.5 εκ. ευρώ, τα τελευταία δύο χρόνια η ΠΑΕ κατάφερε να έχει κερδοφόρο ισολογισμό. Τα πάντα έγιναν με διαφάνεια και για το λόγο αυτό κατ’ επανάληψη έχω καλέσει κάθε ενδιαφερόμενο να προβεί σε διαχειριστικό έλεγχο.

Ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλείου αναγνώρισε την προσπάθεια που έγινε και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από την ραγδαία αύξηση των εισιτηρίων διαρκείας που έφτασε σε ποσοστό ακόμα και στο 350%, αλλά και από το γεγονός ότι το Γεντί Κουλέ ήταν πέρυσι το πρώτο σε πληρότητα γήπεδο στην Ελλάδα. Γεγονός που είχε και παράπλευρα οφέλη καθώς πολλές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στα χορηγικά προγράμματα του νεοσύστατου τμήματος μάρκετινγκ.

Και όλα αυτά κάτω από συνθήκες που μόνο εγώ και οι στενοί μου συνεργάτες γνωρίζουν. Εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που κατόπιν επιλογής μας δεν έβγαιναν προς τα έξω προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα στον σύλλογο. Και είναι δεδομένο ότι κάναμε και αρκετά λάθη. Αλλά όποιος δουλεύει ακατάπαυστα και κάτω από τέτοιες πιέσεις, 24 ώρες το 24ώρο, δεν γίνεται να μην κάνει λάθη. Λάθη τα οποία αναγνωρίζω και ζητώ συγνώμη γι αυτά.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι το τελευταίο 3μηνο δέχθηκα μια άνευ προηγουμένου λάσπη προερχόμενη μάλιστα από το εσωτερικό της ομάδας. Εκβιασμούς, απειλές και γενικότερα μια προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης μου. Και όλα αυτά την στιγμή που το προσωπικό μου ΑΦΜ είναι δεσμευμένο το ποσό των 1.850.000 ευρώ, αναλαμβάνοντας αμαρτίες παλαιότερων ετών.

Από ορισμένους αχάριστους νιώθω προδομένος…

Αλλά επαναλαμβάνω, με την σημερινή μου κίνηση διευκολύνω την κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί. Ταυτόχρονα όμως προειδοποιώ. Τον ΟΦΗ και τα μάτια σας. Η ομάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες που την ήθελαν να διαλύεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ούτε λύγισε από το ασήκωτο οικονομικό φορτίο των χρεών που κληρονόμησε. Τώρα που σαφέστατα τα πράγματα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει τον δρόμο της.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες και τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα, το προσωπικό της ΠΑΕ που δήλωνε πάντα «παρών», τους συνεργάτες μου σε διάφορα επίπεδα, τους δικηγόρους των παλιών παικτών για την κατανόηση τους και τους δημοσιογράφους για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του ΟΦΗ, οργανωμένους και μη, που σε κάθε δύσκολη στιγμή ήταν το στήριγμα μας. Θεωρώ ότι είχαμε μια αρμονική και διακριτή σχέση και τους ευχαριστώ για την στήριξη τους στην ομάδα. Κάτι που θα ήθελα να συνεχίσουν να το κάνουν.

Τέλος και πάνω απ όλα θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που στήριζε και στηρίζει τις επιλογές μου και ήταν πάντα δίπλα μου.

Μετά τιμής
Ματθαίος Πουλινάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook