Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Μ. Διακάκη και Μ. Κριτσωτάκη με μέλη του Τοπικού Παραρτήματος Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, υπήρξε ενημέρωση των βουλευτών για τα μεγάλα και πολυσχιδή προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΥΠ.ΠΟ.Α. στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Π.Ε. Ηρακλείου και ευρύτερα στην Κρήτη

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από την πλευρά των εργαζομένων επισημάνθηκαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, τα προβλήματα που ανακύπτουν από την παράλογη συνένωση των Εφορειών Αρχαιοτήτων στην Κρήτη, το αδικαιολόγητο κλείσιμο του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Κρήτης, τα γενικότερα προβλήματα που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΥΠ.Π.ΟΑ. στην Κρήτη, την έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα εμπλέκει τις τοπικές κοινωνίες στο θέμα της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς με όρους δημόσιου συμφέροντος.

Από τη μεριά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε, ότι η απαράδεκτη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στον τομέα του πολιτισμού, έχει οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση των πολιτιστικών αγαθών και σε χοντροκομμένες απόπειρες ιδιωτικοποίησής της με αντίστοιχη υποβάθμιση του ρόλου των Υπηρεσιών και του εξειδικευμένου επιστημονικού και μη προσωπικού που τις στελεχώνει.

Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν, ότι θα παρακολουθούν από κοντά τα ζητήματα που άπτονται του πολιτισμού στην Π.Ε. Ηρακλείου και στην Κρήτη, καθώς πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκε και στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, είναι η ανάγκη ανάμεσα στ’ άλλα και για την πολιτιστική αναγέννηση της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook