Να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για το θάνατο του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικού στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ζήτησε χθες Παρασκευή η οικογένειά του μέσω της δικηγόρου του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Ρουμέιν Μπρίσμπον, 34 ετών, σκοτώθηκε την Τρίτη στη διάρκεια συμπλοκής με έναν αστυνομικό, ο οποίος ήθελε να τον συλλάβει επειδή υποπτευόταν ότι πουλούσε ναρκωτικά και πίστεψε ότι ένιωσε ένα όπλο στην τσέπη του άνδρα.

Ο Μπρίσμπον στην πραγματικότητα είχε στην τσέπη του ένα μπουκαλάκι με φάρμακα και η δικηγόρος της οικογένειάς του δήλωσε ότι οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων δεν συμφωνούν με την εκδοχή της αστυνομίας. Επίσης η δικηγόρος εξέφρασε τα παράπονά του για την έλλειψη συνεργασίας από μέρους των αρχών μετά το περιστατικό.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να προστατεύσουν έναν δικό τους άνθρωπο», δήλωσε η Μάρσι Κρέιτερ, σχολιάζοντας την αντίδραση της αστυνομίας μετά το συμβάν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Φοίνιξ αρνήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι το περιστατικό ξεκίνησε κοντά σε ένα παντοπωλείο αφού δύο αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε έναν αστυνομικό, που υπηρετεί επτά χρόνια στο σώμα, ότι οι επιβαίνοντες σε ένα όχημα στο οποίο βρισκόταν και ο Μπρίσμπον πουλούσαν ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αστυνομικός ζήτησε επανειλημμένα από τον Μπρίσμπον να σηκώσει τα χέρια του ψηλά προτού αυτός «βάλει ένα ή και τα δύο χέρια του στην περιοχή της μέσης του» και αρχίσει να τρέχει. Ακολούθησε συμπλοκή και ο αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον του Μπρίσμπον δύο φορές, επισημαίνοντας ότι πίστεψε πως έχει όπλο στην κατοχή του.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι ένα ημιαυτόματο όπλο βρέθηκε στο όχημα στο οποίο επέβαινε ο Μπρίσμπον, όμως διευκρίνισε ότι ο ίδιος ήταν άοπλος.

Πάντως η μητέρα του Νόρα δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως το γεγονός ότι ο γιος της ήταν μαύρος έπαιξε ρόλο στον θάνατό του.

«Δεν είχε καμία σχέση με τη φυλή», είπε στην εφημερίδα The Arizona Republic. «Πρόκειται για τον Ρουμέιν και για την αδικία που διαπράχθηκε εις βάρος του και θέλω οι άνθρωποι να επικεντρωθούν σε αυτό».

newsbeast.gr