Η \”Ανταρσία στα Χανιά\” σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράσταση της στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό που από τις 10 Νοέμβρη έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας, δημιουργώντας ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση \”ο λόγος είναι γιατί διεκδικεί το δικαίωμά του στην εκπαίδευση. Παρά το γεγονός ότι έδωσε πανελλήνιες μέσα από τη φυλακή και πέρασε στο ΤΕΙ Αθήνας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου και η κυβέρνηση, ανέστειλαν το δικαίωμα του ίδιου και άλλων τριών κρατούμενων στη φοίτηση. Ζητάμε όχι μόνο την άδεια να φοιτήσει αλλά και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων. Ο Γρηγορόπουλος πέθανε στα χέρια του Νίκου.

Η κυβέρνηση και το κράτος με τη στάση τους απέναντι στο Ρωμανό, εκδικούνται την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Δε θα τους αφήσουμε. Παράλληλα καταδικάζουμε την ανάλγητη και εκδικητική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που στοχοποιεί αγωνιστές του κινήματος σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει το κίνημα για δημόσια παιδεία και υγεία, ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Η άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει την ισονομία στις φυλακές, παραβιάζοντας απροκάλυπτα το νόμο και χρησιμοποιώντας τις διακρίσεις ως μέσο επιλεκτικής κοινωνικής και βιολογικής εξόντωσης των κρατουμένων. Διεκδικούμε στη φυλακή να μπουν η κυβέρνηση Σαμαρά και οι προηγούμενοι μνημονιακοί διαχειριστές που έκλεψαν τους μισθούς, τις συντάξεις, τις δουλειές μας και τα χάρισαν στις τράπεζες και στην τρόικα.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη, σφράγισε τις πολιτικές εξελίξεις της περιόδου. Λίγους μήνες μετά, το φθινόπωρο του 2009 η κυβέρνηση των δολοφόνων, πέφτει. Και η νέα ριζοσπαστικοποίηση που δημιουργήθηκε μέσα στη φωτιά της μάχης, μπόλιασε τους χώρους της νεολαίας με νέο δυναμικό, αυτό που λίγο καιρό μετά θα ενωθεί με τις εμπειρίες του φοιτητικού κινήματος του 2006-2007 και θα δώσει τη συνέχεια ενάντια σε κάθε επίθεση των κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα. Έβαλε το στοίχημα της ανατροπής κάθε μέτρου και κάθε κυβέρνησης που βάζει τα κέρδη των τραπεζιτών πάνω από τις ζωές των ανθρώπων, νεολαίων και μη.

Σήμερα, δεν είμαστε απλά και μόνο εξαγριωμένοι. Έχουμε γίνει πολιτικά σοφότεροι. Παλεύουμε για να γκρεμίσουμε το θίασο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που έφερε την καταστροφή και να για να αρχίσουν να κάνουν κουμάντο οι απλοί άνθρωποι της δουλειάς. Έχουμε πιο πολύ εμπιστοσύνη στις μαχόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών παρά στους υπουργούς που εδρεύουν στην Καραγιώργη Σερβίας. Τώρα το κύμα των κινητοποιήσεων που δίνει συνέχεια μετά την Πανεργατική της 27 Νοέμβρη, οι διαδηλώσεις της νεολαίας στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τα συλλαλητήρια των συνδικάτων την Κυριακή και οι απεργίες, αν φέρουν το νέο πακέτο είτε σαν πολυνομοσχέδιο είτε σαν ΠΝΠ, μπορούν να βάλουν φρένο στην καταστολή αλλά και να ανοίξουν τον δρόμο για την δική μας προοπτική.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook