Σκάνδαλο με ροζ αποχρώσεις συγκλονίζει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, τουλάχιστον τρεις γυναίκες αξιωματικοί έπεσαν θύματα κρυφής μαγνητοσκόπησης ενώ έκαναν μπάνιο ή έβγαζαν τα ρούχα τους.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι γυναίκες αξιωματικοί καταγράφηκαν κρυφά πριν ένα χρόνο ενώ βρίσκονταν στο υποβρύχιο Wyoming, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού υποστηρίζουν πως ύποπτος είναι ένας 24χρονος υπαξιωματικός ο οποίος κατηγορείται για τη μαγνητοσκόπηση και τη διανομή των βίντεο.

Σύμφωνα με το CNN, σε επιστολή αντιναύαρχου αναφέρεται πως διενεργείται έρευνα, ενώ παρέχεται υποστήριξη στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα του αδιάκριτου ναυτικού, ο οποίος έλαβε την εντολή να αποχωρήσει από το υποβρύχιο μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.

«Περιστατικά που παραβιάζουν την εμπιστοσύνη των ναυτικών μας είναι ενάντια στις αξίες που τιμούμε στην υπηρεσία μας», ανέφερε ο αντιναύαρχος στην επιστολή του.

«Κατεβαίνουμε στο μέτωπο όλοι μαζί, με την πεποίθηση ότι μπορεί να στηριχτεί ο ένας στον άλλο υπό όλες τις συνθήκες και περιστατικά στα οποία πέφτουν θύματα άλλοι ναυτικοί παραβιάζουν σοβαρά την εμπιστοσύνη μας», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, λέγεται πως η κάμερα του δράστη ενδέχεται να κατέγραψε άνδρες και γυναίκες με αδαμιαία περιβολή, ωστόσο οι αρμόδιοι ισχυρίζονται ότι τα πλάνα που κυκλοφόρησαν αφορούν μόνο σε γυναίκες.

Όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα, όταν μία γυναίκα αξιωματικός χρησιμοποιεί το μπάνιο του υποβρυχίου τοποθετεί μία ένδειξη έξω από αυτό που ειδοποιεί τους άνδρες συνάδελφους της ώστε να μην μπουν στο χώρο.

Όλα αυτά, ενώ πριν τέσσερα χρόνια η κοινότητα του πολεμικού ναυτικού πανηγύριζε για την ομαλή ένταξη γυναικών αξιωματικών στην εκπαίδευση σε υποβρύχια και παρότι το επεισόδιο χαρακτηρίζεται ως «παραβίαση της ιδιωτικότητας», δεν είναι λίγοι όσοι αναφέρονται σε αυτό ως «σεξουαλική παρενόχληση».

Το υποβρύχιο Wyoming, όπως επισημαίνουν οι Navy Times, ήταν ένα από τα πρώτα που υποδέχθηκε γυναίκες το 2011 με μία ομάδα 12 γυναικών στις υπηρεσίες του. Έπειτα από το ατυχές περιστατικό, απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού κάλεσε τις γυναίκες να σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν αναζητήσουν θέση εργασίας σε τέτοιο περιβάλλον.

«Θέλω οι γυναίκες να είναι προσεκτικές, να γνωρίζουν πού πάνε να εμπλακούν», δήλωσε η γυναίκα πρώην αξιωματικός, η οποία δήλωσε πως όσο υπηρετούσε πολλές φορές χρειάστηκε να καθησυχάσει γυναίκες συναδέλφους της, οι οποίες είχαν πέσει θύματα ρατσιστικής και επιθετικής συμπεριφοράς από τους ανωτέρους τους.

«Αν δεν μιλήσεις για αυτό και επιτρέψεις σε αυτούς που το έκαναν να τη γλιτώσουν, στο τέλος είναι σαν είσαι σύμφωνη με τη συμπεριφορά τους», πρόσθεσε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook